NG Sthlm 1
FRÅN VÄSTERÅS TILL STOCKHOLM Stefan Taylor tar si
tt Essence till huvudstaden. EFTER TRE ÅR i gurkornas stad var det dags för Stefan Taylor att packa ihop och flytta till Stockholm. Nu har hans avsmakningskoncept Essence öppnat på Kungsholmen. – Flytten var delvis för att befinna mig där gästerna finns, och delvis för att det känns som en prestation i sig att vara i Stockholm tillsammans med några av världens bästa restauranger, säger Stefan till internetguiden Thatsup. PLATSEN ÄR HJALMAR Söderbergs väg 10 på Kungsholmen, och krogen har plats för max 16 gäster per kväll. – Min filosofi har alltid varit väldigt enkel. Jag vill skapa mina egna rätter och laga den bästa maten jag kan med de bästa ingredienserna jag kan få tag på, med så få begränsningar som möjligt. För att säkerställa att vi har tillräckligt med tid för att göra de sista finjusteringarna och de små viktiga detaljerna som vi gillar att göra, väljer vi att ha en liten restaurang med högst 16 gäster per kväll, fortsätter Stefan. MENYN KOSTAR 1 750 kronor plus dryck och består av en föränderlig avsmakningsmeny om cirka åtta rätter. Det exakta innehållet i denna ändras i princip från kväll till kväll. HÄKTET SATSAR PÅ LIVEKONSERTER Gör gemensam sak med Brooklyn Brewery. UNDER HÖSTEN OCH vintern satsar Häktet och Brooklyn Brewery på livemusik. Totalt sex konserter blir det under november och december. ANSVARIG BOKARE FRÅN Häktet är Miranda Lundberg, som tidigare bland annat har haft samma roll på Eden. – När jag började jobba med Häktet för en månad sen kändes det som en självklarhet att skapa ett rum för konserter även där. Förhoppningsvis blir det känt att livemusiken på häktet alltid är bra. Så du kan slinka in utan att veta vem som spelar, upptäcka en ny artist och få en minnesvärd upplevelse. TILL SAMTLIGA KONSERTER är det fri entré. Lokalen har emellertid en maxkapacitet på 150 personer så det är först till kvarn som gäller. November månads lineup ser ut som följer. 15 nov - Varas 22 Nov - Demekech 29 Nov - Daghem Decemberspelningarna släpps längre fram. 86 NÖJESGUIDEN | NR 11, 2023 BAR APROPOS EXPANDERAR Säg hallå till Vadå. BAR APROPOS NYA systerrestaurang Vadå kommer att ha cirka 40 sittplatser inomhus och 16 ute med ett öppet kök. Konceptet är små och delningsbara rätter med fokus på säsong och lokalt. Det kommer inte att följa någon särskild cuisine utan ledordet är gott. Krogen söker just nu såväl kökschef som kock. NYA RESTAURANGER TILL UMAMI PARK Iveel Sushi och Stella Pizza har flyttat in. UMAMI PARK FORTSÄTTER att växa i Hallonbergen, och en av de senaste tillskotten kommer i form av Iveel Sushi. – Det är så roligt att nu vara på plats och kunna tillföra nya smakupplevelser till Umami Park. Nikkei sushi är vår specialitet med råvaror av högsta kvalitet, japanska tekniker och recept som blandas med peruanska smaker, säger ägaren Ulsturbold Ganzorigt. Både Iveel Sushi och Stella Pizza har flyttat in på Umami Torg, mitt i det nya området. CAMILLA HAMID ÖPPNAR KAFÉ Sweets By Camilla har slagit upp portarna i Vasastan. BAKNINGSINFLUENCERN CAMILLA HAMID har öppnat sitt första egna kafé. Adressen är Torsgatan 31, och öppningen som gick av stapeln i slutet av oktober blev av allt att döma en rivstart. – Vi är otroligt tacksamma över ert stöd och att ni kommer till oss och handlar! I två dagar har vi haft öppet och har sålt slut innan stängning varje dag. Imorgon öppnar cafét 12.00 så vi har tid och utrymme för att komma ikapp och baka upp ännu mer till er. Återigen TACK , detta hade inte varit möjligt utan er, skriver Camilla Hamid själv på Instagram. Sweets By Camilla har öppet alla dagar i veckan utom måndagar.