Nöjesnytt Helsingborg 1
ROAD MAP Drottninghög lyfter Från vänster: Adam,
Helsingborg Combat Club, Mikaela, Helsingborgshem, Mohammed, Sweet House Café och Zoltan, Helsingborg Combat Club. Drottninghögs centrum i Helsingborg får två nya tillskott i form av Sweet House Café och Helsingborg Combat Club. – De nya verksamheterna kompletterar de som redan finns vid Drottninghögs centrum idag, säger Mikaela Åberg på Helsingborgshem. Sweet House Café, som kommer att ligga på torget, erbjuder allt från frukost till pannkakor, smoothies, glass och choklad. Nu kommer lokalen att byggas om och få en ny, inbjudande fasad med stora fönster och sittplatser både inne och ute. Planen är att Sweet House Café öppnar under våren 2025. Helsingborg Combat Club kommer att flytta in på nedre torg, i den tidigare fritidslokalen Multiteket. Även denna lokal kommer att byggas om och få omklädningsrum med duschar och stora träningsytor. Planen är att Helsingborg Combat Club öppnar till årsskiftet 2024/2025. Sweet House Café öppnade år 2018 och finns idag på Väla, Söder och Drottninghögsbadet. Nyetableringen på Drottninghögs centrum är den fjärde i ordningen. Helsingborg Combat Club etablerades 2022 och har på kort tid blivit en framstående kampsportsklubb i Helsingborg. Klubben erbjuder träning inom Brasiliansk Jiu-Jitsu, Boxning, Thaiboxning och MMA, med pass för alla åldrar och nivåer, alla dagar i veckan. Matupplevelser är viktigt för svenskarna Foto: ELEVATE En ny Sifoundersökning från TUI genomförd av Kantar Media avslöjar vad svenskarna värdesätter när de planerar en resa. Flest svarar att de vill ha gastronomiska upplevelser. I den riksrepresentativa undersökningen som reseaktören TUI beställt har svenska resenärer fått uppge vilka påståenden som stämmer bäst in på dem när de planerat sin kommande resa. En av fem uppger att de letar efter hög kvalitet på mat och gastronomiska upplevelser på resmålet. – Det är i linje med en trend vi sett hos våra svenska resenärer sedan en tid tillbaka. De vill ha hög kvalitet på maten på hotellen och åker gärna på utflykter som innefattar matoch dryckesupplevelser. Det hänger ihop med att resenärerna vill uppleva den lokala kulturen och få känslan av autenticitet på resmålet. Trenden med kulinariska upplevelser antas fortsätta växa, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI. Nästan lika många, 17 procent, av de tillfrågade i undersökningen säger att de letar efter nya spännande resmål som de flesta inte besöker. Topp 3 – Detta är viktigt när svenskarna bokar en resa 1. Hög kvalitet på mat och gastronomiska upplevelser på resmålet (19 procent) 2. Nya spännande resmål som de flesta inte besöker (17 procent) 3. Unna sig kvalitet och lyxiga upplevelser på resmålet även om de inte har råd med en fullskalig lyxresa (15 procent) 10 | nojesnytthelsingborg.se Här är ditt kylskåp Foto: Pressbild TV-klassikern Här är ditt kylskåp kommer till Kanal 5 i höst. Prisade kocken Tareq Taylor ger sig ut och gästar några av Sveriges mest folkkära profiler i deras hem. Tillsammans tar de sig an utmaningen att laga en trerätters middag steg för steg – men det finns en hake: de får endast använda de ingredienser som redan finns i kylskåpet. Hantverksskickligheten sätts på prov när en av Sveriges mest framstående kockar åker hem till kända tv-profiler, författare, artister, sporthjältar och dansbandsstjärnor för att testa deras kunskap och okunskap i köket. Med Tareqs hjälp lagas läcker mat med enkla tips - men de får endast använda de ingredienser som redan finns i kylskåpet. - Jag är en nyfiken person som tycker det är oerhört kul och inspirerande att få ta del andra människors intressen. Förutom att vi kommer laga rolig mat och ge härliga tips kommer jag få en inblick i deras privatliv, vad som har format dem och tagit dem dit där de är idag, säger Tareq Taylor. Här är ditt kylskåp bjuder på en inspirerande och personlig matupplevelse präglat av värme, skratt och nyfikenhet som får publiken att vilja utforska sina egna kylskåp. I varje avsnitt besöker Tareq ett nytt kök och möter en ny känd svensk i sitt hem. Med samma värme och humor som han lagar mat utbyts samtal om maten, livet och allt däremellan. 8 7 9