Nöjesnytt Helsingborg 1
DET SVARTA GULDET I FOKUS Helsingborg med Smak av
lakrits är tillbaka för femte året i rad med flera spännande upplevelser och aktiviteter med smak av lakrits. Evenemanget är ett initiativ och arrangemang skapat av Lakritsfabriken med syfte att lyfta lakritsens flera användningsområden, bredda bilden av lakrits och använda det svarta guldet mer i vardagen. Text: Redaktionen Foto: Pressbild Många människor förknippar lakrits med godis, men det är mycket mer än så. Lakritsen har en mystik med flera användningsområden då den är så unik. Under Helsingborg med smak av lakrits finns möjlighet att testa sig fram till vilket sammanhang som lakritsen passar bäst. Det är flera restauranger, caféer, butiker och hotell i Helsingborg som tillsammans med Lakritsfabriken kommer att bjuda på rätter, bakverk eller drinkar med lakrits som smaksättare under veckan. Här nedan har vi listat några av alla aktiviteter som Helsingborg med smak av lakrits 2024 har att erbjuda. Crémant- och lakritsprovning Under denna provning kommer du att få lyssna på Lakritsfabrikens grundare Martin Jörgensen som berättar mer om hur lakrits och crémant fungerar tillsammans. Under kvällen kommer du få testa fyra sorters crémant med olika karaktär samt flera olika sorters lakritskonfektyr från Lakritsfabriken och uppleva den oslagbara kombinationen. 23 september, Culise Gin- och lakritsprovning Kvällen leds av Martin Jörgensen, grundare av Lakritsfabriken samt Tina Berthelsen som driver Helsing Distillery. Här får ni uppleva en spännande kombination av två smaker som kompletterar varandra perfekt. Kvällens värdar guidar er genom en smakresa där deltagaren får utforska tre olika ginstilar och lära er om destilleringsprocessen och om ginens botaniska ingredienser, samtidigt som ni njuter av läckra lakritsvarianter som förhöjer smakupplevelsen. En provning som garanterat kommer att överraska och förtrolla era smaklökar. 25 september, Brasseriet Champagne och lakrits Här bjuds det på en möjlighet att lära sig om både lakrits och 20 | nojesnytthelsingborg.se champagne och hur de olika smakerna kompletterar varandra. Under denna provning kommer du att få lyssna på Lakritsfabrikens grundare Martin Jörgensen som berättar mer om hur lakrits och champagne fungerar tillsammans. Martin har en lång karriär som sommelier och kommer lära dig spännande kuriosa, historia och smaker om både lakrits och champagne. Under kvällen kommer du få testa fyra sorters champagne med olika karaktär samt flera olika sorters lakritskonfektyr från Lakritsfabriken. 27 september, Clarion Hotel & Congress Sea U Smakrundan Under denna smakresa kommer deltagaren att kunna utforska lakritsens otroliga påverkan som krydda och smakförhöjare. Det blir en rundtur till utvalda restauranger i Helsingborg, där varje stopp erbjuder smakportioner där lakritsen spelar en betydande roll. Varje restaurang skapar sin egen unika tolkning av lakrits och införlivat den i en spännande rätt. Smakrundan går av stapeln den 28 september. SCHEMA FÖR VECKAN Lördag 21 september Smakrunda på cykel genom Helsingborg med flertalet stopp på vägen där ni får prova mat med lakrits som krydda och smakhöjare. Stoppen är som följer: Travel Shop, Sundspärlan, Spritan i Ödåkra, Lottenlund Estate, Lakritsfabrikens lakritsodling och avslutas på Teaterkrog Culise. Måndag 23 september Teaterkrog Culise, Crémant- och Lakritsprovning. En kväll där ni får lära er allt om både lakrits och crémant och hur dess smaker kompletterar varandra. Tisdag 24 september Utställning och Lakritsprovning på Dunkers Kulturhus. Onsdag 25 september Gin- & Lakritsprovning med middag på Brasseriet. På Brasseriet erbjuds en smakupplevelse utöver det vanliga. En tre-rätters meny kommer serveras där kvällen inleds med gin- och lakritsprovning under ledning av Martin Jörgensen, grundare av Lakritsfabriken, och Tina Berthelsen som driver Helsing Distillery. Torsdag 26 september Sopplunch med smak av lakrits på Stadsteatern och Teaterkrogen Culise. Bastuchill på Pålsjöbaden. Slappna av med Aufguss bastu på kallbadhuset med finast utsikt i Helsingborg. Fredag 27 september Lunchmöte med Marknadsföreningen med smak av lakrits. Champagne- & Lakritsprovning med middag på Clarion Hotel Sea U/AMA. Lär dig, av Marin Jörgensen, hur lakrits och champagne fungerar tillsammans. Lördag 28 september Smakrunda i City. Ta dig runt i Helsingborg och upptäck lakritsens smakrika värld på några av Helsingborgs trevligaste restauranger. Bastuchill på Pålsjöbaden. Slappna av med Aufguss bastu på kallbadhuset med finaste utsikt i Helsingborg. Söndag 29 september Mikaeli Marknad på Fredriksdal och laga mat i uteköket med Åsa från Fredriksdal och Martin Jörgensen från Lakritsfabriken. För mer info och bokning av biljetter gå till www.scandchoco.se