Nöjesnytt Helsingborg 1
KÖPENHAMN Foto: Creative Commons Köpenhamns mest
ikoniska mötesplats Med en ny identitet och kampanj har Falkoner Salen och den kreativa byrån SeLigeMig en ambition att återuppliva hallens stora ögonblick och återupprätta den som Köpenhamns mest ikoniska mötesplats. Och det kommer att finnas referenser till både Beach Boys, Bob Marley och AC/DC. Sedan Falkoner Salen öppnade 1958 har den ikoniska lokalen på Frederiksberg varit värd för en lång rad legendariska ögonblick med stora namn som t.ex. Prince, Louis Armstrong och Jimi Hendrix upp genom 60-, 70-, 80- och 90-talen. När Scandic Hotels tog över Falkonerhallen sommaren 2019 var det med syftet att hallen återigen skulle bli en lokal som bjöd på konserter med några av världens största artister. Men kort efter övertagandet slog coronapandemin till och de stora planerna för den gamla Köpenhamnsarenan fick ställas in. Nu är Falkoner Salen återigen redo att bjuda in dig med en ny visuell identitet och kampanj som med referenser till hallens storhetstid kommer att locka både en ny publik och dåtidens stora namn under utdelningen: "Stora upplevelser sedan 1958". – Utöver en storskalig renovering och en avstängning av landet är vi nu äntligen redo att ytterligare öppna upp för en massa spännande evenemang i Falkoner Salen, och det måste den nya identiteten också stödja. Vi vet att en ny visuell identitet inte bara kan återupprätta oss som den ikoniska lokalen Falkoner Salen brukade vara, utan den måste underbygga vårt narrativ och få publikens och artisternas ögon att öppna för hallens unika historia. Vem skulle inte vilja stå på samma scen där Jimi Hendrix och The Rolling Stones har hållit några av sina legendariska danska konserter, säger Jørgen Frederiksen, chef för Scandic Falkoner och för Falkoner Salen. Den kreativa byrån SeLigeMig står bakom både den nya identiteten och den nya kampanjen, som båda drar trådar tillbaka till Falkoner Salens storhetstid, där namn som The Rolling Stones, Metallica, ABBA, Bob Marley, AC/DC, Prince, Louis Armstrong och Jimi Hendrix besökte hallen. Den nya identiteten är bl.a. inspirerade av en serie affischer från konserter i Falkoner Salen från 60- och 70-talen, som fortfarande hänger bakom scenen, och dessa har legat till grund för den nya visuella identiteten: – Historien hänger på väggarna i form av Falkoner Halls gamla konsertaffischer. Det är så mycket uttryck i den gula bakgrunden med de stora, förtätade, svarta bokstäverna som enkelt och med överflöd ropar ut vem som står på scen härnäst. Det är utan tvekan den lokal som har varit värd för de största musikerna över tid. Vi kunde ana att det skulle vara svårt att prata om hallen utan att nämna vad artisterna bidragit med över tid, så vår utdelning blev: Fantastiska upplevelser sedan 1958, säger Simon Engstrøm, Creative Director på SeLigeMig. Den gula bakgrunden med de stora svarta bokstäverna utgjorde grunden för hallens nya identitet, samtidigt som den tillhörande kampanjen blickar tillbaka på den långa raden av stora, ikoniska konserter i hallen. De tre ledande kreativa i kampanjen visar varsin bild med visuella referenser till ikoniska konserter, och en tidslinje som illustrerar de många stora artister som har besökt Falkoner Salen genom tiden. 20 | nojesnytthelsingborg.se Danskarnas favoritkök är italienskt När danskarna går på restaurang är det maten som står i centrum. Och här tittar de gärna mot italienska specialiteter. Det visar en undersökning från Arla Pro där tre av fyra danskar svarar att menyn är viktig för deras val av restaurang. Och särskilt det italienska och danska köket är favoriter när de äter ute – följt av kinesiska, mexikanska och indiska, som också ligger högst upp på hitlistan. Jo, den danska nationalrätten är helstekt fläsk med persiljesås, och begreppet "hygge" är en del av deras folksjäl, men när det kommer till restaurangbesök behövs mer än igenkänning och mysig miljö. När danskarna väljer restauranger är det maten som står i centrum och de väljer gärna det som finns på menyn som de inte lagar själva hemma. Det visar en ny studie från Arla Pro, som levererar mejeriprodukter till storkök över hela landet. Här svarar tre av fyra danskar att menyn är viktig för deras val av restaurang. Samtidigt svarar sju av tio danskar att de får nya och annorlunda matupplevelser när de äter ute, medan mer än varannan dansk smakar på mat som de inte kan komma på hur de ska tillaga själva när de är på restaurang. _Det är ett nöje att se att så många danskar är intresserade av att utforska matvärlden. Och att de sätter sin tillit till restaurangerna, som gärna tänker på smakrika menyer och innovativa rätter. Det visar att danskarna ställer krav, och att man som restaurang inte ska vara rädd för att vara modig och tänka på nya, kreativa matalternativ, säger Jesper Vanghøj som är marknadsföringsansvarig på Arla Pro. Pasta, fisk, burrata och gluten i långa rätter. Danskarna älskar det italienska köket. Faktum är att 48 procent av danskarna väljer italienska när de går ut och äter. Precis i hälarna på det italienska köket ligger det danska köket, som är en nästan lika säker vinnare när vi väljer restaurang. Här svarar 47 procent av danskarna att de kommer att välja en dansk restaurang när de går ut och äter. -Det är spännande att det italienska köket är över det danska köket i popularitet. Detta säger oss att danskarna är nyfikna på mer än bara den klassiska pastan med köttsås, som vi sedan länge implementerat i våra egna kök, och att vi älskar råvaror som burrata och mortadella, som många restauranger specialiserar sig på, säger Jesper Vanghøj.