Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 6 Svinntips! Blir det ärtor oc
h buljong över? Koka upp snabbt med lite grädde och mer Fylld pasta med ärtor och mozzarella 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 citron, skal och saft 1/2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar 1 förp (à 600 g) ICA frysta gröna ärtor 1 förp (à 500 g) ICA färsk pasta, tortelloni ricotta och spenat 1 kruka basilika 2 förp (à 100 g) mozzarella 65 g babyspenat 4 portioner Medel Tid: under 30 minuter buljong och mixa till en soppa. 1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olivolja, i en stor kastrull ca 2 minuter. 2. Häll i vatten och smulad buljongtärning och sjud utan lock ca 5 minuter. 3. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Rör ner citronskal och krydda buljongen med citronsaft, salt och peppar. 4. Tillsätt ärtor och pasta i buljongen och koka 4-5 minuter. 5. Hacka basilikan och dela mozzarellan i mindre bitar och blanda. 6. Vänd ner babyspenaten i pastan. 7. Lägg mozzarella i botten av tallrikarna och fördela pasta och ärtor i tallrikarna. Häll över buljongen.