Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 9 Svinntips! Soppan passar per
fekt som bas i en köttfärssås. Gulaschsoppa med quesadillas 1 gul lök 600 g potatis 2 morötter 2 röda paprikor 2 msk olivolja 2 förp (à 5 dl) Kelda Gulaschsoppa 1 förp (à 20 g) färsk bladpersilja 1 dl rostade pumpakärnor Quesadillas: 100 g Castello vit mögelost med röd chili 4 Frankful tortillabröd, medium 2 tsk honung 4 portioner Medel Tid: under 30 minuter 1. Skala lök, potatis och morot. Strimla löken, skär moroten i skivor och potatisen i ca 2 cm stora bitar. Dela, kärna ur paprikan och skär den i stora bitar. 2. Fräs lök, potatis, morot och paprika i oljan i en stor kastrull ca 3 minuter. 3. Häll i soppan och koka tills potatis och morot är helt mjuka. 4. Strimla persiljan. 5. Quesadillas: Skär osten i bitar och fördela i ett jämt lager på två tortillabröd. Ringla över honung och lägg på resterande tortillabröd som lock. Stek bröden 2-3 minuter på varje sida tills de har en gyllene färg. Skär bröden i bitar. 6. Strö persiljan över soppan och servera tillsammans med quesadillas och rostade pumpakärnor.