Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 7 Svinntips! Mosa sötpotatisen
Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis Sötpotatis: 4 (ca 800 g) sötpotatis 2 msk neutral rapsolja 1/2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Kikärtscurry: 2 förp (à 380 g) ICA kokta kikärtor 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk neutral rapsolja 2 msk curry 1 förp (à 390 g) krossade tomater 200 ml kokosmjölk 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 tsk salt 200 g svartkål 1/2 gurka 2 lime 1 förp (à 348 g) Liba Bröd tunnbröd 4 portioner Medel Tid: under 45 minuter på libabröd och lägg på riven ost. Lägg över ett libabröd som lock och stek hastigt tills osten smält. Servera som tilltugg! 1. Sötpotatis: Sätt ugnen på 225°C. 2. Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform eller långpanna, blanda med olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk rakt igenom. 3. Kikärtscurry: Häll ärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull eller gryta ca 2 minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare 1 minut. 4. Rör ner krossade tomater, kokosmjölk, smulad buljongtärning och kikärtor och sjud utan lock i 10 minuter. Smaksätt grytan med salt. 5. Skär svartkålen i mindre bitar. 6. Skär gurkan i tunna skivor på längden, gärna med en mandolin. Skär limerna i klyftor. 7. Kikärtscurry: Vänd ner svartkålen i grytan. 8. Servera currygrytan i libabröd med sötpotatis, gurka och lime.