Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 11 Svinntips! Vegobullarna går
utmärkt att frysa in och äta vid ett annat tillfälle. Pasta med krämig tomatsås och vegobullar 140 g strimlade soltorkade tomater 1 gul lök 1/2 förp (à 850 g) Anamma formbar vegansk färs 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1/2 dl vatten 40 g fryst persilja 4 portioner spaghetti 1 förp (à 4 dl) Kelda pastasås tomat & crème fraiche 65 g rucola 4 portioner Medel Tid: 30 minuter 1. Tina färsen och persiljan. 2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. 3. Häll av oljan på de soltorkade tomaterna, men spara den till stekning. 4. Skala och riv löken och blanda med färs, salt, peppar, vatten och persilja. 5. Forma bollar, med lätt oljade händer, och stek dem i oljan från de soltorkade tomaterna i en stekpanna tills bullarna får fin färg. 6. Koka pastan 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och koka upp såsen i pastakastrullen. Häll tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt med såsen. 7. Blanda de soltorkade tomaterna med rucolan. 8. Servera vegobullarna med pasta och rucolasallad.