Maxikökets Broschyr 1
FIXA SNACKSEN TILL MUSIKFESTEN PÅ LÖRDAG! Smördeg
spizza med tryffel och parmesan 6 portioner Medel Tid: under 30 minuter 1 1/2 dl valnötter (alternativt pumpakärnor) 1 förp (à 250 g) färsk smördeg 2 dl crème fraiche 1 förp (à 130 g) crème svamp med tryff el 20 g parmesan 1/2 kruka basilika 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Hacka nötterna. 3. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och nagga botten med en gaff el. 4. Bred på crème fraiche, svampcrème och strö över nötterna. 5. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter. 6. Hyvla osten och plocka basilikabladen. 7. Toppa pizzan med med parmesan och basilika, skär i bitar och servera. Krispig blomkål med avokado- och jalapeñodipp Tid: under 30 minuter 6 portioner Enkel 1 förp (à 400 g) färdigpanerade blomkålsvingar 3 krm salt 1 silverlök 1 jalapeño 1 tomat 1 kruka koriander 2 avokador 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter. Krydda med salt. 3. Skala och fi nhacka löken. Skär jalapeño och tomat i små bitar. Hacka koriandern. 4. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet och lägg i en mortel eller skål. Mortla eller mosa avokadon och vänd i lök, jalapeño, tomat och koriander. Smaka av med salt. 5. Servera blomkålen med avokado och jalapeñodippen. Chokladkräm med kola och pistagenötter Banouffepaj 6 portioner Medel Tid: 15 minuter 6 portioner Medel Tid: under 30 minuter 1 1/2 dl pistagenötter 1 msk vatten 3 krm salt 150 g mjölkchoklad 2 dl smetana 2 dl dulce de leche 125 g färska hallon 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda nötter, vatten och salt i en ugnsform. Rosta nötterna ca 12 minuter tills de har en gyllene färg och vattnet har dunstat. 3. Hacka nötterna och chokladen. 4. Koka upp smetana i en kastrull och rör i chokladen. 5. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylen ca 1 timme. 6. Rör kolakrämen mjuk och ringla över varje glas, toppa med nötter och hallon och servera. 3 dl vispgrädde 12 digestivekex 2 bananer 50 g mjölkchoklad 1 förp (à 397 g) dulce de leche 1. Visa grädden. 2. Smula kexen 3. Skala och skiva bananerna i tunna skivor. Riv chokladen fi nt på ett rivjärn. 4. Fördela hälften av kexsmulorna i botten på burkar eller glas. 5. Lägg på lite banan, en sked kolakräm och avsluta med vispgrädde. Varva ytterligare en gång och avsluta med att toppa grädden med chokladen. Scanna QR-koden för att ta del av recept och inspiration från Maxiköket.