Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 8 Svinntips! Riv rotfrukterna
fint och blanda med getostkrämen och lite vetemjöl till en deg. Rulla Grönsaksbiffar med rotfrukter och getostkräm 800 g blandade rotfrukter (t ex potatis, morot, palsternacka, rotselleri, betor) 4 msk Fontana olivolja extra virgin classico 1/2 tsk salt 2 krm mald svartpeppar 2 förp (à 200 g) ICA broccoli- blomkålsbiffar med ost Getostkräm: 1/2 förp (à 200 g) President Sainte Maure getost 1/2 förp (à 5 dl) Arla Köket crème fraiche 1 tsk honung 2 krm salt 1 citron 65 g mâchesallad 4 portioner Medel Tid: under 45 minuter längder och gör gnocchi. Perfekt till middag dagen efter! 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Ansa och skär rotfrukter i 2-3 cm stora bitar och lägg i en ugnsform eller långpanna. Blanda med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. 3. Stek grönsaksbiffarna i resten av oljan i en stekpanna 3-4 minuter per sida. 4. Getostkräm: Mixa alla ingredienser till en slät sås. 5. Skär citronen i klyftor. 6. Servera grönsaksbiffarna med rotfrukter, getostkräm, sallad och citron.