Maxikökets Broschyr 1/2023 1
Maxiköket tipsar v 2 Svinntips! Laxburgare med ma
jssalsa och sötpotatis Sötpotatis: 800 g sötpotatis 2 msk neutral rapsolja 1/2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Majssalsa: 1 förp (à 125 g) salladslök 1 kruka koriander 2 lime, skal och saft 2 förp (à 160 g) majskorn 250 g fryst mango 1 msk olivolja 1/2 tsk salt Fisk: 1 förp Pacific (4 x 125 g) fryst laxfilé 1 dl honungsmarinad, BBQ 4 hamburgerbröd 2 dl Arla crème fraiche 65 g babyspenat 4 portioner Medel Tid: Under 45 minuter Majssalsan i det här receptet är perfekt att även servera till fredagstacosen! 1. Tina fisken och mangon. 2. Sätt ugnen på 225°C. 3. Sötpotatis: Skär sötpotatisen i klyftor och lägg i en ugnsform eller långpanna och blanda med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk rakt igenom. 4. Fisk: Lägg fisken och marinaden i dubbla plastpåsar och skaka/ massera så att laxen täcks helt runtom av marinaden. Låt fisken marinera i 10 minuter. 5. Majssalsa: Hacka salladslök och koriander. Riv skalet från limen och pressa ur limesaft. Häll av majsen. Blanda salladslök, koriander, limeskal, limesaft, majskorn, mango, olivolja och salt till en salsa. 6. Fisk: Grilla eller stek laxen ca 3 minuter på båda sidor eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. 7. Grilla eller värm hamburgerbröden. 8. Lägg lite crème fraiche i botten på hamburgerbröden. Lägg på babyspenat och sedan en laxbit. Toppa med salsa och lägg på brödlocket. 9. Servera laxburgarna med sötpotatisen. Recept av Louise Johansson, kock.