Maxikökets Broschyr 1/2023 1
Maxiköket tipsar v 5 Svinntips! Blir det potatis
över kan den mosas ner i en pannkakssmet. Bakad sötpotatis med spenat och fetaostkräm 6 sötpotatisar (ca 1,2 kg) Fetaostkräm: 20 g färsk gräslök 1 förp (à 150 g) Zeta ekologisk fetaost 1 1/2 dl Rydbergs sourcream onionsås Spenat- och bönfräs: 2 rödlökar 2 msk smör 1/2 tsk malen kanel 1/2 tsk chiliflakes 2 förp (à 65 g) babyspenat 1 förp (à 250 g) frysta sojabönor 2 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 4 portioner Medel Tid: Över 60 minuter Fetaostkrämen är väldigt god att ha som dipp till grönsaker. 1. Tina sojabönorna. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Stick några hål med en potatissticka in till mitten av potatisarna. Lägg dem i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills potatisen är helt mjuk, ca 60 minuter. 4. Fetaostkräm: Hacka gräslöken fint, smula fetaosten och blanda med såsen. 5. Spenat- och bönfräs: Skala och skiva löken. Fräs löken i smöret på medelvärme i en stekpanna ca 4 minuter, tills löken blir glansig. Tillsätt kanel och chiliflakes. Fräs ytterligare 1 minut. 6. Rör ner babyspenat och sojabönor och låt det bli varmt. Smaksätt med vinäger och salt. 7. Servering: Skär ett snitt på toppen av potatisarna och tryck till mot mitten, så att de öppnar sig. Fyll potatisarna med fetaostkrämen och spenat- och bönfräset. Recept av Louise Johansson, kock.