Maxikökets Broschyr 1/2023 1
Maxiköket tipsar v 3 Prova på att laga denna Rame
n med svartkål och ägg 4 ägg 2 vitlöksklyftor 3 morötter 2 msk riven ingefära 2 msk red curry paste 2 msk sesamolja 1 l vatten 1/2 dl Mrs Cheng’s japansk soja 1 förp (à 250 ml) kokosmjölk 1 lime, rivet skal och pressad saft 1 tsk salt 1 förp ( à 200 g) Blue Dragon äggnudlar 200 g svartkål 125 g salladslök 250 g sojabönor, tinade 1/2 dl chiafrön japanska klassiker med nudlar! 4 portioner Medel Tid: 45 minuter 1. Tina sojabönorna. 2. Koka upp vatten i en kastrull och koka äggen i 6 minuter. Spola äggen kalla och skala dem. 3. Skala och finhacka vitlöken. Skär morötterna i skivor. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn. 4. Fräs vitlök och morötter tillsammans med currypastan och ingefäran i sesamoljan, i en stor kastrull, cirka 2 minuter. Häll i vatten och soja och koka ytterligare 2 minuter. 5. Rör ner kokosmjölken och sjud 5 minuter. 6. Riv yttersta skalet från limen och rör ner. Smaksätt med limesaft och salt. 7. Lägg ner nudlarna i buljongen och koka ca 4 minuter. 8. Riv svartkålsbladen från stjälkarna och strimla stjälkarna fint. Tillsätt svartkålen i grytan, låt koka upp och sjud ca 1 minut. 9. Skär äggen i halvor. Ansa och skär salladslöken fint. 10. Häll upp grytan med nudlarna i skålar, lägg två ägghalvor i varje skål, strö över salladslök, sojabönor och chiafrön. Recept av Louise Johansson, kock.