Maxikökets Broschyr 1/2023 1
Nybakat till frukost – snabbt, enkelt och jättego
tt Stekpannebröd Tips! Smaksätt gärna degen med lite brödkrydd a, fänkål ell er chilifl akes. 6 bröd 50 g rumstempererat smör 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 1/2 dl mjölk 1. Nyp ihop smör, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Vänd degen i lite extra mjöl. 2. Dela degen i 6 bitar och kavla ut den till platta rundlar, ca 15 cm i diameter, på ett mjölat bakbord. 3. Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, på medelvärme. Grädda bröden några minuter på varje sida, eller tills de får bruna, gyllene fl äckar. Scanna QR-koden för att ta del av recept och inspiration från Maxiköket.