Hemlagat Trend – Vi blickar utåt för köksinspirati
on.
Hemlagat Sommarmat – Från peruansk sill till Skage
n med wasabi.
Sommarfest i trädgården Rödbetsgravad lax med pic
klad fänkål 2 dygn (inkl (gravning) 10–12 bufféportioner 1,2 kg färsk lax, med skinn ½ dl salt ½ dl socker 2 råa rödbetor ½ kruka färsk dill 1 msk fänkålsfrön 1 tsk nymald eller mortlad vitpeppar 1. Lägg laxen i en form med skinnet ned. Känn efter så att alla ben är borta. 2. Blanda socker, salt och vitpeppar i en skål eller bunke. 3. Klappa in blandningen på den skinnfria sidan av laxen, strö över mortlade fänkålsfrön och lägg på den grovhackade dillen, inklusive stjälkar. Täck över formen med plastfolie och låt stå i kylen 1 dygn. 4. (Dag 2) Riv rödbetorna grovt och täck laxen. Låt stå i kylen i 1 dygn till. Ös laxen med den avrunna lagen. 5. När laxen har gravats i 2 dygn, häll av lagen, torka av rödbetor och kryddblandning med hushållspapper. 6. Vid servering, skiva laxen i 0,5 centimeter tunna skivor och garnera med picklad fänkål (se nästa recept). Picklad fänkål 1 medelstor fänkål 3 dl vatten ½ dl socker ½ dl ättikssprit, 12 % 1 tsk salt 1. Koka upp vatten, socker, ättikssprit och salt tills sockret och saltet har lösts upp. Låt svalna. 2. Under tiden, ta bort roten i mitten av fänkålen och skiva resten i tunna skivor. Lägg skivorna i en ren burk som går att försluta med lock. 3. Häll lagen över fänkålen och sätt på locket. Låt stå i minst 40 minuter. Förvara i kylskåp tills det är dags att servera. Pepparrotskräm 3 msk riven pepparrot eller 2 msk pepparrot på tub 2 dl crème fraiche svartpeppar och salt 2 msk finhackad dill eller gräslök Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt. 14 Hemlagat
Hemlagat Reportage – Gurka i säsong året runt.
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 vardagsrätter.
Hemlagat Garanterad succé – Bästa bjudmaten till m
ånga.
Hemlagat Säsong – Nu vill vi frossa i sommarens rå
varor.
Hemlagat Köksknep – Guidning och tips i vår örtspe
cial
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat Vad blir det till middag – Zozo Hassan bj
uder på lax