Hemlagat Trend – Vi blickar utåt för köksinspirati
on.
Hemlagat Sommarmat – Från peruansk sill till Skage
n med wasabi.
Hemlagat Reportage – Gurka i säsong året runt.
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 vardagsrätter.
Hemlagat Garanterad succé – Bästa bjudmaten till m
ånga.
Hemlagat Säsong – Nu vill vi frossa i sommarens rå
varor.
Hemlagat Köksknep – Guidning och tips i vår örtspe
cial Köksknep Örtfest Basilika, gräslök, mynta och citronmeliss. Smaksätt sommarmaten med färska kryddörter! Testa dig fram till nya smaker och ta hjälp av vår örtguide för tips och smarta knep. Förvara De flesta köpta örter ska förvaras i kylskåp och håller där i cirka en vecka. Ett undantag är basilikan som är känslig för kyla och gärna vill stå varmt och ljust. Låt örternas skyddspåse vara kvar så bevaras fukten bättre och de håller längre. För extra hållbarhet, ställ krukan i ett glas med lite vatten i botten. Köper du örter i ask ska de vara kvar i asken så länge som möjligt. Torka Ett smart och enkelt sätt att ta vara på örter som blir över är att torka dem. Sprid ut örterna glest på en dagstidning och låt ligga torrt och mörkt i några dagar. När de är helt torra, lägg dem i burkar och förvara på en mörk plats. Smula sönder bladen först när de ska användas så behåller de smak och doft längre. Örter som passar bra att torka: oregano, timjan, salvia, citronmeliss, rosmarin och dragon. Frys in Vissa örter tappar smak mer än andra när de torkas, och är därför bättre att förvara frysta. Finhacka örterna som ska frysas in, även stjälkar (som passar bra att använda till exempel i salladsdressingar eller örtsmör), och lägg i små separata plastpåsar eller iskubsformar för lagom mängd. Örter som passar bra att frysa in: basilika, dill, persilja, gräslök och koriander. Kolla vår örtskola på nästa sida Hemlagat 37
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat Vad blir det till middag – Zozo Hassan bj
uder på lax