Loading...
Hemlagat Trend – Vi blickar utåt för köksinspirati
on.
Hemlagat Sommarmat – Från peruansk sill till Skage
n med wasabi.
Hemlagat Reportage – Gurka i säsong året runt.
Hemlagat Rätt ner i kassen – Köpklara recept till
5 vardagsrätter.
Rätt ner i kassen Halloumisallad med mynta och va
ttenmelon En fräsch men härligt mättande sallad där grillad hallumi, vattenmelon i säsong och färsk mynta spelar huvudrollerna. Risoni är en variant av pasta som liknar riskorn. Ca 30 min 4 port 300 g risoni 500 g vattenmelon 1 gurka 400 g halloumi eller grillost 2 salladslökar 2–3 msk olivolja 1 kruka färsk mynta 1 citron salt svartpeppar 1. Koka risonin enligt anvisningarna på paketet. 2. Häll av vattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag. Tips: Skär halloumin i skivor och torka av med hushållspapper innan du grillar dem. Häll i lite olivolja i pannan och grilla på hög värme, 2 minuter per sida. Droppa lite citron över halloumin när den är klar, det tar bort lite av sältan. 3. Skär halloumin i skivor. Hetta upp olivolja i en grillpanna och stek på hög värme (men se upp så den inte bränns). Dra åt sidan. 4. Skär vattenmelonen i kuber. 5. Skölj salladslöken och hacka den. Överbliven mynta och gurka kan användas i fattoushen på nästa uppslag! 6. Skölj gurkan och dela den på hälften. Gör långa strimlor av gurkan med en potatisskalare. 7. Häll över risonin en stor salladsskål. Häll över olja, pressa över lite citronsaft, salta och peppra. Blanda ner vattenmelon, gurka, salladslök och rör om. 8. Servera med halloumin och dekorera med färsk mynta och extra citron, gärna grillad. Vackert & gott! Grillad citron får en sötare smak, och blir god att pressa över salladen. Grilla en halv citron direkt i grillpannan. 26 Hemlagat
Hemlagat Garanterad succé – Bästa bjudmaten till m
ånga.
Hemlagat Säsong – Nu vill vi frossa i sommarens rå
varor.
Hemlagat Köksknep – Guidning och tips i vår örtspe
cial
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp
Hemlagat Vad blir det till middag – Zozo Hassan bj
uder på lax