KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt och erbjudanden
KonferensVärlden Roslagen för alla smaker
KonferensVärlden Möt mångsysslaren Sofia Wistam
KonferensVärlden Möten med sex sinnen
KonferensVärlden Hett med kallbad
KonferensVärlden ”Alla bör mötas av applåder på jo
bbet”
KonferensVärlden Kreativa och träffsäkra event
Recept Hotel Statt Hässleholm Ink ko t vit sparri
s med rökt färskost, ramslökskapris, dill och rädisa Ett recept av Fredrik Englund, köksmästare på Hotel Statt Hässleholm 4 PERSONER INGREDIENSER 6 STORA VITA SPARRISAR 120 GR SOCKER 25 GR SALT 1 L VATTEN 1 CITRON 200 GR FÄRSKOST RÖKSPÅN 4 MSK RAMSLÖKSKAPRIS 8 ST RÄDISOR DILL FRISÉE ELLER ANDRA SALLADSBLAD RÅGBRÖD GÖR SÅ HÄR: Skala sparrisen. Koka en lag på socker, salt, vatten, citron och sparrisskalet. Lägg i sparrisen och sjud försiktigt sparrisen tills den är al dente, cirka 5-6 minuter. Tag bort från värme och låt sparrisen svalna i lagen. Skär sedan ner sparrisen i mindre bitar. Lägg färskosten i en rostfri form och rök i en röklåda cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en spritspåse. Skiva rågbröd tunt. Baka av på bakplåtspapper i ugnen, 110 grader i cirka 8–10 minuter. Hyvla rädisorna tunt på mandolin. Plocka dillen och friséen. Arrangera sparrisen och färskosten på tallrikar. Strö över ramslökskapris, dill, frisée, rädisa och brödflarn. från några utvalda anläggningar KonferensVärlden har bett fem köksmästare från olika konferensanläggningar runt om i landet att dela med sig av ett vår- och sommarfräscht recept till festen eller middagen med familjen, vänner eller kollegor. Laga själv eller besök någon av anläggningarna och avnjut din favorit av rätterna på plats. Smaklig måltid! 53 FOTO: JESPER RYDBERG