NG Malmö 1
grannskapet än för alla coola bartenders på klubb
en. Jack: Området växer, Södermalm får mer uppmärksamhet. Men det saknas en bra cocktailinriktad bar. Så förhoppningsvis kommer vi att fylla den luckan... hoppas vi... Vi måste, vi måste betala tillbaka så mycket pengar. B akom den kommande baren Afterglow står två av Sveriges bästa cocktailbartenders i form av Josephine Sondlo och Jack Parker. Lokalen är ännu en arbetsplats men av allt att döma börjar den ta form. Josephine: Vi har tur som har en av våra bästa vänner, Robin, som jobbar inom byggbranschen. Han kommer in och vägleder oss och bygger sedan mycket av grejerna med oss eller åt oss. Han är anledningen till att vi definitivt kan göra detta. Kommer han att bli hedrad? Josephine: Det kommer definitivt finnas en bild på honom. Jack: Eller en egen stol, ett eget ölfat, en cocktail uppkallad efter honom! Vid det här laget förtjänar han allt. Josephine: Men det är vad vänner är till för, en riktigt bra vän kommer och hjälper dig villkorslöst. När du gör saker som detta, stora saker - kanske inte nödvändigtvis att öppna en bar, men saker som är lite livsomvälvande inser du ganska snabbt vilka som är dina vänner och vilka som kanske är mer enbart bekanta eller branschvänner. Vad är Afterglows vision? Jack: Att öppna! Skämt åsido, skapa en trevlig bar som vi själva vill hänga på, inget som är för konceptuellt En kvartersbar där du kan komma och ta en öl och sedan gå eller tillbringa hela kvällen med bra cocktails eller låtsas gå ut med hunden när du behöver lite tid för dig själv. Josephine: Kanske på väg till ICA som ett litet pitstop på vägen. Det är mer för Med er erfarenhet, om ni tittar tillbaka på alla olika platser ni har jobbat på, vad gjorde de bra? Jack: Servicen! Jag uppskattar verkligen en bra och härlig atmosfär. Jag bryr mig inte om dina drinkar är dåliga, om din service är bra och stämningen är trevlig, då kan jag ta en öl. Josephine: Eller en Gin & Tonic. Jack: Jag går inte till ställen där drinkarna är fantastiska, jag tycker det är en riktigt dyr grej just nu. Jag har inte råd att dricka cocktails för 190 - 200 kr, inte just nu, jag är skitfattig för jag öppnar en bar. Josephine: Jag tror att alla är olika när det kommer till mat och dryck, men det finns en sak som är universell, och det är när du kommer in på en plats och det känns välkomnande och avslappnat utan att behöva oroa dig för om du är rätt klädd eller om du umgås med rätt människor eller om servitören kommer vara otrevlig mot dig, då är det receptet på en bra plats. Och det är vad service handlar om. Men att sedan lista ut hur man gör det och sedan göra det kväll efter kväll, det är verkligen svårt och det är därför vi har så få bra barer i Stockholm. JOSEPHINE MENAR OCKSÅ att det är superviktigt att kunna känna sig trygg. Josephine: Inte nödvändigtvis som att jag inte kommer att bli rånad, men bara känna att jag kan sitta och koppla av på en plats själv eller med mina vänner och inte behöva oroa mig för något. Jack: Ja, som att kunna scrolla på din telefon och inte känna att du är otrevlig mot bartendern eller att folk tittar på dig som om du är konstig för att du scrollar på din telefon. Jag menar, jag sitter här själv, det är min lilla värld, min upplevelse, jag borde kunna göra vad fan jag vill. Det är så trevligt när du scrollar och scrollar och inte oroar dig för någon omkring dig. Det är ett mjukt värde. Jack: Ja, bara lite kärlek, det är trevligt! Fyll bara ett rum med en bra stämning så kommer det bara att hända. Jag tror att det finns många ställen som verkar glömma att du måste vara trevlig hela tiden! Josephine: Speciellt när det gäller cocktails, som alltid fokuserar på drinken eller den berömda bartendern eller tekniken, men då glöms det liksom bort att servicen också måste vara trevlig. Jag var med och drev en vinbar för nästan tio år sedan. Vi hade inte det bästa vinet och det var ganska dyrt, maten vi serverade var bättre än vad man skulle förvänta sig, men vi kände alla till vårt område. Det var som Cheers. Josephine: Ja, where everybody knows your name! Jack: Cheers är ett utmärkt exempel på vad en fantastisk bar ska vara som. Det är inte svårt om du är en trevlig person som tror på service ER KARRIÄR, VAR började allt, när insåg ni att ni älskar denna galna bransch? Josephine: Haha, ja – VARFÖR?! Jack: Jag kan berätta exakt varför. Jag började jobba på en nattklubb i min hemstad Surrey, som ligger i utkanten av London. Jag hängde på den här nattklubben kanske tre kvällar i veckan, det här stället var enormt – rymde typ 1000 personer. Samtidigt pluggade jag på en konstskola och jobbade i en fotoaffär. Jag kände att jag var tvungen att räkna ut NR 11, 2023 | NÖJESGUIDEN 41