Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 1 Svinntips! Om ni får kycklin
g över, går den utmärkt att frysa och använda vid ett annat tillfälle t ex i en gryta. Kycklingkebab med blomkål i tikka masala 4 portioner basmatiris 2 tsk gurkmeja 600 g Kronfågel fryst kycklingkebab 1 förp (à 450 g) Patak’s tikka masala sås 450 g fryst blomkål 1 förp (à 65 g) babyspenat 1 förp (à 20 g) bladpersilja 1 1/2 dl torkade tranbär Till servering: Servera gärna med naanbröd. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 4 portioner Medel Tid: 45 minuter Tina kycklingen och blomkålen. Sätt ugnen på 175°C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med gurkmejan. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp tikka masalasåsen i en stor kastrull tillsammans med blomkålen och sjud i 3-4 minuter. Vänd ner spenaten. Hacka persiljan och strö över kycklingen. Rör ner tranbären i riset. Servera kycklingen med blomkålen i såsen och riset.