Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 4 Svinntips! Den här soppan fu
ngerar utmärkt att dryga ut med lite mer krossade tomater och vips så har du en god sås till pastan. Italiensk gryta med chorizo och oliver 1 förp (à 380 g) Zeta kokta stora vita bönor 1 förp (300 g) Scan chorizo 1 gul lök 1 förp (ca 300 g) stjälkselleri 1 msk torkad oregano 2 msk olivolja 400 g krossade tomater 4 dl vatten 2 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 1 burk (à 370 g) Zeta olivmix urkärnade oliver 25 g parmesan Till servering: Servera gärna med surdegsbröd 1. 2. 3. 4 portioner Medel Tid: 45 minuter Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Ta hälften av bönorna och mixa dem till en kräm. Skär korven i bitar. Skala och hacka löken och skär sellerin i tunna skivor. Fräs korv, lök, selleri och oregano i olivoljan i en stor kastrull i 4 minuter. 4. Rör ner krossade tomater, vatten, vinäger och salt. Koka utan lock ca 8 minuter. 5. 7. Häll av och grovhacka oliverna. Riv parmesanen. 6. Rör ner bönkrämen i grytan. Vänd i resterande bönor och oliver. Servera grytan tillsammans med parmesan och gärna surdegsbröd.