Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 2 Svinntips! Får ni både rotfr
ukter och kycklingbiffar över så kan ni göra en god pyttipanna. Kycklingfärsbiffar i grön curry med rostade rotfrukter Rotfrukter: 800 g valfria blandade rotfrukter (t ex potatis, morot, palsternacka, rotselleri, betor) 2 msk neutral rapsolja 1/2 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 dl Risenta pumpakärnor Biffar och sås: 1 lime, skal och saft 500 g Kronfågel kycklingfärs 1 förp (à 40 g) Santa Maria Asian spices green curry 2 msk neutral rapsolja 1 förp (à 250 ml) Santa Maria kokosmjölk 1 kycklingbuljongtärning 65 g spröd salladsmix 1. 2. 3. 4. 4 portioner Medel Tid: 45 minuter Rotfrukter: Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär rotfrukterna i lika stora bitar och blanda med olja, salt och svartpeppar i en långpanna. Tillaga i mitten av ugnen först i 20 minuter. Ta ut plåten och blanda ner pumpakärnor och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Biffar och sås: Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda färsen med kryddblandningen (ta något mindre än hela påsen om en mildare smak önskas) och forma till 8-10 biffar. Stek biffarna i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 4 minuter på varje sida eller tills biffarna har en innertemperatur på 72°C. 5. Ta upp biffarna från stekpannan och lägg på ett fat. Rör ner kokosmjölk, smulad buljongtärning, limeskal och limesaft i stekpannan. Låt sjuda ca 4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka biffarna i pannan i såsen och värm ca 1 minut. 6. Servera biffarna tillsammans med rotfrukter och sallad.