Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 3 Svinn tips! Pass ar perfekt
i matlådan! Krämig pasta med bacon och champinjoner 250 g kastanjechampinjoner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 förp (à 125 g) Pärsons skivat bacon 2 msk neutral rapsolja 4 portioner pasta, pappardelle 2 msk Blue Dragon hoisinsås 2 dl vatten från pastakoket 2 dl vispgrädde 1/2 kruka timjan 65 g rucola Till servering: Finriven parmesan. 1. 2. 3. 4. 5. 4 portioner Medel Tid: 30 minuter Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla baconet. Stek svampen i oljan i en stor stekpanna ca 3 minuter eller tills vätskan från svampen dunstat. Tillsätt bacon, vitlök och lök och stek i ytterligare 2 minuter. Koka pastan 1 minut kortare än tidsanvisningen på förpackningen. Häll av pastan men spara 2 dl av kokvattnet. 6. Rör ner hoisinsås, pastavatten och grädde i stekpannan och sjud på medelvärme i 4 minuter. Hacka timjanen. 7. 8. Vänd ner pastan i bacon- och svampsåsen och strö över timjan. 9. Servera pastan tillsammans med rucola.