Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 5 Tips! Den här rätt en går ut
märkt att omvandla till en Phad thai. Woka loss med lite mer riven ingefära och vitlök, add era 2 ägg och smaksätt med mer fi sksås och en nypa socker. Blanda med risnudlar och topp a med jordnött er. Tacos i salladsblad med sojafärs och jordnötter 4 portioner jasminris 3 cm färsk ingefära 4 vitlöksklyftor 1 rödlök 2 lime, skal och saft 2 förp (à 300 g) Hälsans Kök sojafärs 2 msk neutral rapsolja 1 tsk chilifl akes 2 msk fi sksås 1 tsk strösocker 1 förp crunchita sallad 1 1/2 dl salta jordnötter (alternativt rostade solroskärnor) 1 kruka koriander 1 kruka mynta 1/2 förp (à 125 ml) Rydbergs Srirachamajonnäs 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 4 portioner Medel Tid: 45 minuter Tina färsen. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och riv ingefäran och vitlökarna. Skala och skär löken i tunna skivor. Riv yttersta skalet av limerna och pressa ur saften. Stek färsen i oljan i en stekpanna i 3 minuter. Rör ner ingefära, vitlök, lök och chilifl akes och stek ytterligare 1 minut. Rör ner fi sksås, limeskal, limesaft och socker och sjud på låg värme i 4 minuter. Skölj och bryt loss salladsbladen. Hacka jordnötter och koriander grovt. Plocka myntabladen. Servera färsen i salladsbladen med ris. Toppa med koriander, mynta, jordnötter och srirachamajonnäs. Tips: Servera gärna med några extra limeklyftor.