Hemlagat 1
Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer
Hemlagat Systrarna Eisenman välkomnar till en härl
ig och välsmakande jul
Hemlagat Saffran: Maximal smak från magisk krydda
Hemlagat Trendspaning: Matlagningskonst till alla!
Hemlagat Kökskniven: Så väljer och sköter du den
Hemlagat Tårta, glass och tryffel till julens gott
ebord
Hemlagat Lasagne på 5 sätt: Från rester till lyx
4–6 port / ca 2 h Köttfärssås 1 gul lök 2 klyftor
vitlök 1–2 msk smör 2 msk tomatpuré 2 palsternackor, rivna 500 g nötfärs 2 dl rödvin 2 förp krossade tomater 3 msk balsamvinäger Bechamel 5 dl mjölk (3 %) 45 g smör 3 msk vetemjöl 1 krm muskotnöt Topping 1 kruka färsk basilika 1. Köttfärssås: Skala lök och vitlök, hacka fint. Fräs i smör på medelvärme några minuter tills det mjuknat, utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. 2. Höj värmen något, lägg ner köttfärsen och låt den brynas med löken tills den fått färg. Skala palsternackorna och riv dem grovt, lägg ner i köttfärsen och bryn allt ytterligare några minuter. 3. Tillsätt rödvinet och låt koka ner lite. Häll på krossade tomater, balsamvinäger och köttfond. Lägg ner lagerbladen och låt allt sjuda på låg värme minst 1 timme, rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Bechamel: Värm mjölken. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull. Vispa ner mjölet och låt det fräsa några minuter utan att det tar färg. Häll på mjölken, lite i taget. Vispa hela tiden tills du ser att det tjocknar. Fortsätt att tillsätta mjölk tills du har en lagom tjock konsistens. Smaka av med riven muskot, salt och svartpeppar. 5. Lasagne: Bred ut ett lager av färssåsen på botten av en ugnsfast 48 He lm agat salt n ymalen svartpeppar 2 msk köttfond 3 lagerblad salt n ymalen svartpeppar 2 00 g kvisttomater 2 pkt mozzarella, à 125 g 1 förp färska lasagneplattor, 200 g Klassisk lasagne Den italienska klassikern, mustig tack vare köttfond, lagerblad, rödvin och söt och kryddig palsternacka och krämig mozzarella. Buon appetito! form (3 liter). Fortsätt med ett lager bechamel. Lägg sedan på ett lager lasagneplattor och fortsätt varva tills ingredienserna är slut. 6. Skär mozarellan i skivor och lägg den överst tillsammans med körsbärstomaterna. Ställ in lasagnen i mitten av ugnen och grädda ca 25–30 minuter eller tills den är gyllene och känns klar rakt igenom när du känner med en sticka. Ta ut lasagnen och toppa med färska basilikablad.
Hemlagat Systrarna Eisenmans smördegssnittar: Stil
full avslutning på året