Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer
Hemlagat Systrarna Eisenman välkomnar till en härl
ig och välsmakande jul
Hemlagat Saffran: Maximal smak från magisk krydda
Hemlagat Trendspaning: Matlagningskonst till alla!
Hemlagat Kökskniven: Så väljer och sköter du den
Hemlagat Tårta, glass och tryffel till julens gott
ebord
Hemlagat Lasagne på 5 sätt: Från rester till lyx
Äl skade la sagne Från kl ass i sk ti l l lyx / L
yckas med såserna ! Bechamelsås Använd lika stora delar smör och mjöl (viktmässigt) och fräs ett par minuter under omrörning — utan att det tar färg — i en tjockbottnad kastrull. Detta gör att man tar bort stärkelsesmaken i mjölet och får en godare sås. Tillsätt mjölkenlite i taget och vispa däremellan, så undviker du klumpar. Låt sedan såsen sjuda försiktigt några minuter, men koka inte — då bränns den lätt vid. Tomatsås Tomater behöver lite sötma för att blomma, så tillsätt alltid lite honung, socker eller balsamvinäger. Lök som får fräsa några minuter utan att ta färg ger också fin sötma. Låt såsen puttra på låg värme, minst en halvtimme så att den reducerar och tomaterna inte längre är råa. Hållbart tips: Vintertid är tomater på burk ett bra val. De är inte färska, men har plockats solmogna! Råvarorna som ger smak I vår klassiska lasagne ger palsternacka kryddig stuns. Rotselleri är annars en vanlig ingrediens i klassisk lasagne. Hemlagat 49
Hemlagat Systrarna Eisenmans smördegssnittar: Stil
full avslutning på året