NG Gbg 1
GÖTEBORG THOMAS SJÖGREN TILL HÄLLSNÄS Årets kock-
vinnaren tar över köket på hotellet i Mölnlycke. KOCKEN THOMAS SJÖGREN vann Årets kock 2015 och Kockarnas kamp 2018. Till vardags driver han bland annat Grano i Göteborg med sina två kompanjoner. Nu tar trion över Hällsnäs hotell och restaurang, och Thomas tar över ledningen för det kulinariska. TANKEN ÄR ATT öppna en fristående krog efter sommaren, men redan i slutet av januari då hotellet öppnade för året klev Thomas in i restaurangverksamheten tillsammans med kökschefen Ola Wallin som Thomas själv har rekryterat. MENYN ÄR LOKALT förankrad och á la carte serveras för tillfället dagligen mellan 17-20. ÅRE NYTT DATUM FÖR ÅRE GASTRONOMY WEEK Matveckan i Åre flyttas fram till april. I RÅDANDE LÄGE ser arrangörerna bakom Åre Gastronomy Week inga möjligheter att genomföra arrangemanget. Men årets upplaga ställs inte in utan har istället flyttats fram till vecka 15, närmare bestämt den 12-18 april. SKÅNE SYLTAN STÄLLER OM Fyller kranarna med folköl för att parera alkoholförbudet. ISTÄLLET FÖR ATT stänga helt eller delvis har Syltan Kök & Bar tillfälligt ändrat sitt dryckesutbud för att anpassa sig till de tillfälliga krogrestriktionerna. Det är nu folköl från framför allt skånska bryggerier som gäller, vilket gör att krogen håller öppet som vanligt till midnatt på vardagar och till 01 fredag samt lördag. FÖRUTOM DET FAKTUM att du får sitta kvar efter klockan 20:30 är en annan positiv bieffekt att du kan dricka många fler bärs utan att bli för berusad. Win-win med andra ord. SÄLEN PONTUS FRITHIOF DRAR TILL FJÄLLEN Öppnar krog i Hundfjället tillsammans med Skistar och Nordrest. KRÖGAREN PONTUS FRITHIOF är inte direkt känd för att ligga på latsidan, och i December 2021 är det dags igen. Då öppnar han inte bara en utan två krogar i Sälen. Platsen är Skistars nya lodge beläget i Hundfjället. – Det känns väldigt spännande och inspirerande att få lansera vårt nya fjällkoncept. Vårt varumärke kommer att ge destinationen ett mervärde och ge gästerna en helhetsupplevelse som man uppskattar och längtar tillbaka till, säger Pontus Frithiof. VARKEN NAMN ELLER exakt koncept på krogarna är ännu offentliggjorda men den ena kommer att gå åt brasseriehållet, medan den andra blir mer av en familjerestaurang. Båda restaurangerna öppnar i december 2021. DET BLIR ÅTTONDE året i följd som matfestivalen går av stapeln, och programpunkter för veckan kommer att presenteras längre fram i vår. SKÅNE BLI KRÖGARE FÖR EN HELG Malmös nya krogsatsning Premiär låter duktiga hemmakockar prova på hetluften. SKÅNE LUND GÅR EMOT STRÖMMEN Kastar som en av få kommuner i landet inte ut restauranggäster efter klockan 20:30. PREMIÄR ÄR EN helt ny satsning i Malmös krogvärld som går ut på att amatörer får prova på att driva restaurang under en helg. Utöver att planera och förbereda, ska de erbjuda en trerättersmeny med tillhörande dryckespaket. DEN FÖRSTA PREMIÄRKVÄLLEN kommer att hållas under hösten 2021. Hela listan med tillfällen presenteras i sommar via den öppna facebookgruppen med samma namn, som drivs av Petteri Elis Jalava och Rodrigo Lopez. 86 NÖJESGUIDEN | NR 2, 2021 I DET SENASTE budet från regeringen förlängdes alkoholförbudet efter klockan 20:00 fram till den 28 februari, för att sedan återgå till att gälla från 22:00. I de allra flesta kommuner betyder det i praktiken att gästerna måste lämna lokalen senast 20:30, men så är inte fallet i Lund. HÄR UPPHÖR ISTÄLLET all alkoholservering utom folköl klockan 20. Klockan 20:30 ska denna också vara borta från borden, men restaurangen kan sedan övergå till servering av mat, alkoholfria alternativ och folköl fram till dess att serveringstiden enligt respektive serveringstillstånd är slut. KANSKE NÅGOT FÖR övriga Sverige att snegla på?