Modern Interiör 1
Santa Maria ➛ och fokuserar på att det är en rest
aurang, inte en personalmatsal, berättar Eva Berglie, kommunikationschef på Santa Maria. Men det är inte bara maten som ska smaka gott. På Santa Maria är man noga med att restaurangbesöket ska ge en god eftersmak miljömässigt, till exempel ifråga om ventilation och uppvärmning. Dessutom har flytten inneburit en hög grad av digitalisering vilket leder till minskade utskrifter och därmed lägre pappersförbrukning. UPPLEVELSE FÖR ALLA SINNEN I arbetet med färgsättning och materialval kring restaurangen utgick arkitekterna från Santa Marias matbilder. Målet var att skapa en välkomnande och omhändertagande känsla. Ett koncept som skulle vara genomgående i allt från lobby och restaurang till konferensrum och matstudio. Vi vill att både personalen och besökarna ska känna en helhet och samhörighet, säger Katarina Söderström, inredningsarkitekt, Krook & Tjäder. Man arbetade med de mustiga färger som känns utmärkande för Santa Maria, nämligen tegelorange, turkos, grönt och starkt ceriserosa. Som bas använde man kaffelattefärg på väggar och dörrar. Målet är att Santa Marias smaksättning ska kunna upplevas med alla sinnen. u Tanken är att Santa Marias smaksättning ska upplevas med alla sinnen. Din fantasi är vår begränsning! Tel.nr: 040-38 39 00 | info@sonesson.se | www.sonesson.se Namnlöst-10 1 MODERN INTERIÖR PROJEKT 3 2016 107 2016-05-18 12:46