Modern Interiör 1
Hotel Kung Carl Familjen Östlundh har drivit Hote
l Kung Carl allt sedan 1977. Baren flyttades ut i lobbyn för att få en central plats. Foto Jan Malmström TexT: HaNNa eNgström H otel Kung Carl är elegant och klassiskt. Man värnar om ett arv från början på 1900-talet och renoverar löpande. Varje rum har sin egen särprägel. Ambitionen är att vara ett hotell som överraskar men där man alltid ska känna sig hemma. VARJE RUM UNIKT När man inreder ett rum strävar man efter att kombinera historia med modern komfort. Alla rum är unika och skiljer sig åt i fråga om stil, arkitektur, färger och inredning. Man strävar efter en klassisk stil med modern design och har under åren köpt in många antika föremål på auktioner i Stockholm. BAREN I HOTELLETS HJÄRTA Hotellet uppdateras och renoveras regelbundet och nu senast har man flyttat ut baren till lobbyn, hotellets hjärta, för att ge den en mer central plats. För 12 år sedan öppnade man Kung Carls bakficka - Tre Rum & Kök, hotellets restaurang. Inspirationen är hämtad från Annie Berg som tillsammans med sin man ägde hotellet i början av 1900-talet. Tanken har varit att skapa en miljö med Vi vill förmedla känslan av ett boutique hotell och samtidigt skapa en värm och ombonad atmosfär, säger Lina Östlundh som ansvarar för design och inredning på hotellet. Jag funderar alltid kring ”vad kan det här rummet ge?” ➛ MODERN INTERIÖR PROJEKT 3 2016 119