Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg PÅ KROGEN
Nöjesnytt Helsingborg NÖJESNYTT MODE
ClarionGrandHot deltagare utan även för de bofast
a i Helsingborgstrakten. Samarbetet med New Yorkbaserade svensken Marcus SamuelsM son, berömd för sina restauranger, kokböcker och tv-shower innebär ett nytt steg för hotellet, som samtidigt genomgår en renovering och ombyggnad. AMERIKANSK KVALITETSMAT Hotellets nya restaurang har döpts till Kitchen & Table och är en blandning av amerikanska smaker, med influenser både från Manhattan och från Helsingborg. Men det handlar inte om ”skräpmat”, utan om kvalitetsmat på det amerikanska sättet. – Marcus Samuelsson är en mångkulturell person som skapat många kulinariska mattrender. Det säger Christina Ohlsson, Food & Beverage Manager på Clarion Grand Hotel. Hon har hand om allt på hotellet som handlar om mat och dryck. EN SMÄLTDEGEL FÖR ALLA Ombyggnaden innebär att restaurang och café slås ihop till en enhet med ett levande skyltfönster ut mot torget. – Det ska bli lättare att hitta in till restaurangen som blir en smältdegel för hotellgäster och helsingborgare, berättar Anna Eklind, Grand Manager/VD. – Detta är ett kedjeprojekt som gäller alla Clarion Hotel, så jag är också länken till Clarion centralt. ed sitt perfekta läge på Stortorget i Helsingborg är Clarion Grand Hotel en av stans mest spännande mötesplatser, inte bara för tillresande besökare, turister och konferensDen nya restaurangen kommer att präglas av klassiskt stil med mycket tyg och ekbord. – Vi har ett fint gammalt hus att förvalta och har lyft fram de fina panelerna, stuckaturen och gobelängerna. I Kitchen & Tablekonceptet ingår även ett stort, gemensamt långbord, ett så kallat Community Table, där vem som helst kan sätta sig. En mindre del av lokalen kan stängas av om man vill ha en privat middag, födelsedagsfest eller liknande. Kitchen & Tablekonceptet presenteras på samtliga Clarion Hotels i Norden i år och under 2014. MED SMAK AV MULTIKULTUR Marcus Samuelssons nya bästsäljande kokbok New American Table är en djupdykning bland lokala gårdar och kök i USA. Även i Norden ska menyn ha inslag av varje ort och gårdarna runt dem. För många är Marcus Samuelsson välkänd från TV och nyligen var han med om att skapa webbaserade KitchenDaily.com med kulinariska tips. Han är även känd för hedersuppdraget att skapa en av president Obamas stora statsmiddagar. Hans första genombrott kom med restaurangen Aquavit i Harlem, som anses vara en av New Yorks mest spännande och nyskapande restauranger. På Clarion Grand Hotel handlar det också om nya kulinariska upplevelser kombinerat med hälsosam mat: Närodlade grönsaker, den högsta kvaliteten på fisk och kött – och absolut inga rödlistade produkter. I restaurangen ska det gå lika bra att beställa en stor representationsmiddag som en eftermiddagsrätt och en öl. Den kommer el CLARION & MÄSTERKOCKEN MARCUS SAMUELSSON PRESENTERAR DET AMERIKANSKA KÖKET FÖR NORDEN Med sin utsökta blandning av klassiskt och modernt lockar Clarion Grand Hotel i Helsingborg gäster som vill bli både inspirerade och utmanade. Nu inleder hotellkedjan ett samarbete med den världberömde mästerkocken Marcus Samuelsson på temat Fun Dining i den nyrenoverade restaurangen Kitchen & Table. Tillsammans introducerar de därmed en egen version av det amerikanska begreppet Fine Dining på Clarionhotellen i hela Norden. att hålla öppet mellan mellan kl 11 och 23, alltså även mellan kl 14 och 17 då många andra restauranger stänger några timmar efter lunchrusningen. – Du kan komma hit också på eftermiddagen, antingen för en hel måltid eller som cafégäst, säger Christina Ohlsson. ■ AV: LAZZE X EVENTHÉN & LILITH WALTENBERG 62 | nöjesnytt
Nöjesnytt Helsingborg NOTISER
Nöjesnytt Helsingborg SERIER