NG Malmö 1
Krog KROGNYTT TEXT: REDAKTIONEN NU ÖPPNAR DANIEL
TUMÜLT Den 31 mars öppnar Daniel Müllerns nya krog Tumült i Ystad. EN SKÅNSK BODEGA är vad som växer fram i Ystad när Daniel Müllern öppnar nytt. – Jag har rest mycket, sett många olika platser i världen som inspirerat mig. Tumült är en kombination av alla dessa platser. Den ligger i ett gammalt regemente så den industriella, lite hårda miljön har vi fått på köpet, säger Daniel Müllern till tidningen Restaurangvärlden. NAMNET HAR HAN valt för att det är lite rufft och oborstat vilket speglar såväl nämnda miljö som maten krogen kommer erbjuda. Det tyska ü:et är en blinkning till Müllern. PÅ MENYN BLIR det allt från ostron, anklever och pata negra till sliders, mac-n-cheese med tryffel och grillad bläckfisk. – Det blir många rätter, jag vill att gästerna ska ha valmöjligheter, så vill jag själva ha det när jag går ut och äter! Jag vill att det ska kännas lite som Robertas i Brooklyn. Nästa sommar vill ha en kolgrill och bedugn på uteserveringen. Vinlistan blir levande med betoning på prisvärda helflaskor. VINPUBLIK ÄR DET SENASTE TILLSKOTTET I HELSINGBORG Alex Sehlstedt och Johan Hagberg öppnar upp för nya matupplevelser på The Vault Hotel, när restaurang Trattoria Venti blir Vinpublik. VINPUBLIKS NYA KREATIVA ledare och kökschef, Alex och Johan, är redan välkända namn i branschen som bland annat varit delaktiga i flertalet av regionens senaste nya restaurangkoncept. Nu blir det äkta brasseriekänsla till toner av fransk storstadspuls och kulinarisk kulturtripp på bästa parkett i centrala Helsingborg. VINPUBLIK, KOMMER HUSERA i gamla Trattoria Ventis lokaler samt kommande Matpublik i de inre regionerna, på boutiquehotellet The Vault Hotel. 84 NÖJESGUIDEN | NR 4, 2023 TILLSAMMANS KOMMER DE med sin erfarenhet och expertis brinna för att skapa nya matupplevelser med det bästa av fransk och internationell matkonst. Vinpublik skapar en härligt bubblande atmosfär på bästa plats mitt i hjärtat av Helsingborg. Varje rätt komponeras ihop till noggrant tillagade hantverk, med en punkigt självsäker nonchalans och oväntade smakkombinationer. Förvänta dig en passion lika eldig som chilin, temperament lika rivigt som vitlöken, ambitioner högre än syran i det naturligaste av naturviner. MED PÅ RESAN är förutom Daniel Müllerns familj även delägarna Gustav och Anny Antonsson. I köket står Simon Lundberg som senast var på Matrummet i Lund och som restaurangchef har Mikael Johansson rekryterats. Han kommer senast från Klostergatan och Mat&Destillat i Lund. – Sedan har vi ett gäng yngre, hungriga, duktiga förmågor som jag vill ge en bra start i branschen. Det är viktigt för mig! För mig handlar det om att hitta en balans. Jag vill vara glad och må bra, det har jag äntligen lärt mig efter snart 50 år. Detsamma gäller för mina kollegor!