Svensk Jakt Älgjakt med Karl Hedin
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Fjälljaktsfrågan
Svensk Jakt Fartfylld dovjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av skidbindningar
Svensk Jakt Dovviltets år
Svensk Jakt Dovtroféer
Svensk Jakt Björnens sömn
Svensk Jakt Jaktknivar
Svensk Jakt Hare med tre öron
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Handladdning
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt november
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Tre goda recept
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
REGIONALT Dalarna & Gävleborg Årets kock ger tips
om vildsvinskött Jan Karlsson och William Hellner spikade fågelholkar. FOTO: LISBETH HELLNER Kulturvecka i vackra Dals Ed Tioårsjubilerande Kulturveckan i natursköna Dals Ed tog sin början lördagen den 18 september. Årets tema var friluftsliv och just i år fyllde Kulturveckan tio år. Varje dag hölls olika aktiviteter på årets tema. Lördagen bjöd på hantverksmässa, motorsågskonstnärer, författarbesök samt närvaro av civilförsvaret i Dalsland. För barnen fanns det bland annat ponnyridning. Jägareförbundet Norra Dal närvarade med bland annat tillverkning av fågelholkar för barnen, vilket var mycket uppskattat av både små och stora. Totalt under dagen tillverkades omkring 40 holkar som nu är klara inför kommande vår. Det pratades älgjakt, förbundet och kommande framgångar i skogen. Kretsen representerades av Hasse Henriksson, Christer Jörgensen och Jan Karlsson från ungdomsprojektet i Västra Götaland Väst. Dagens aktivitet hölls utomhus i vackra gamla realskolans trädgård. Uppskattningsvis besökte cirka 300 personer området under tre timmar. LISBETH HELLNER Ordförande Jägareförbundet Norra Dal 102 Gustav Leonhardt vann den prestigefyllda tävlingen Årets kock med en träkolsgrillad vildsvinskarré. Gustav Leonhardt, 25 år, kock och jägare, vann den 16 september Årets kock, och blev därmed svensk mästare i professionell matlagning. Hans träkolsgrillade vildsvinskarré var en av de tävlingsrätter han var mest nöjd med – och som också juryn gav höga poäng. Tävlingsuppgiften var att laga en rätt med vildsvinskarré, helstekt och serverad med sås. Till det ett tillbehör som innehöll gul kantarell. Gustav fyllde sin karré med tryffel, lardo, och rökt vilthjärta. Sedan träkolsgrillade han den och bakade klar i ugnen. På ytan penslade han en glaze av koncentrerad viltfond och honung, och kryddade med svartpeppar, fänkålspollen och citrontimjan. Till det en kraftig viltsås spetsad med grön chartreuse. Till vardags arbetar Gustav Leonhardt på den enstjärniga restaurangen Agrikultur i Stockholm. Gustav jagar på marker mellan Västerås och Enköping och det vilt han fäller hamnar ofta i restaurangen. – Det krävs ofta lite övertalning för att få gästerna att välja vildsvin, men när de väl har smakat ett träkolsgrillat och mört vildsvin ändrar de uppfattning, säger han. Svensk Jakt bad Gustav LeonOm du råkar baka vildsvinskarrén lite för länge i ugnen så att köttet har blivit grått och torrt, baka den en stund till i 130 grader. Köttet blir mört igen när det får bakas riktigt länge och nått en innertemperatur på kanske 96 grader. När du sedan serverar köttet, lägg det i en god sås. LENA RUNER Nr 11 2021 SVENSK JAKT FOTO: ÅRETS KOCK hardt om några grundtips på just vildsvinskarré. Här är dessa: Grilla eller bryn köttet runt om och baka det i 130 grader i ugn tills innertemperaturen kommer upp till 48 grader. Ta ut köttet och låt det vila varmt, tills innertemperaturen har nått 56–57 grader. Skiva upp och servera.
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer