Svensk Jakt Älgjakt med Karl Hedin
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Fjälljaktsfrågan
Svensk Jakt Fartfylld dovjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av skidbindningar
Svensk Jakt Dovviltets år
Svensk Jakt Dovtroféer
Svensk Jakt Björnens sömn
Svensk Jakt Jaktknivar
Svensk Jakt Hare med tre öron
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Handladdning
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt november
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Tre goda recept VILTSMAK » Tjälknöl på
älgrostbiff RECEPTET I höstas kom Mikael Einarssons bok Kocken & Jägaren ut, en bok fylld med goda och enkla viltrecept som Mikael gärna lagar hemma till sin familj. Här tipsar han om älgrostbiff, hjortskav på lägg och croque monsieur på tjälknöl. Mikael Einarssons bok Kocken & Jägaren. M ikael Einarsson berättar att hans barn, fem och tio år gamla, precis som många andra barn är lite kinkiga med maten. Men något som båda gillar är när han gör kålpudding på viltfärs. Till vardags är han kökschef på restaurang Astoria i Stockholm. – I boken har jag försökt förmedla att man SVENSK JAKT Nr 11 2021 kan laga väldigt blandad, vanlig mat på viltkött. Många har en förutfattad mening om att det bara är speciella saker som passar till vilt, och då blir det lätt att alla vilträtter smakar likadant, kryddade med samma viltkryddor, säger Mikael Einarsson. Han menar att man istället ska välja vanliga kötträtter man verkligen gillar, och laga dem med viltkött. Att utgå från säsong tycker Mikael är viktigt. Om du tar ut någon sparad viltdetalj på våren serverar du den kanske med nässlor och vit sparris. Om du lagar vilt på vintern, är det perfekt med svamp, rotfrukter och kål i alla former. På nästa uppslag har vi valt ut tre recept ur boken: tjälknöl på rester av älgrostbiff, hjortskav på lägg och croque monsieur på tjälknöl. 93
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer