Svensk Jakt Älgjakt med Karl Hedin
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Fjälljaktsfrågan
Svensk Jakt Fartfylld dovjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av skidbindningar
Svensk Jakt Dovviltets år
Svensk Jakt Dovtroféer
Svensk Jakt Björnens sömn
Svensk Jakt Jaktknivar
Svensk Jakt Hare med tre öron
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Handladdning
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt november
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Tre goda recept
VILTSMAK Text Lena Runer Foto Jonas Cramby Recept
Mikael Einarsson TJÄLKNÖL PÅ ÄLGROSTBIFF MED PANZANELLA ”Jag är väldigt förtjust i bröd i alla former, och har du inte provat att göra sallad på dagsgammalt bröd tycker jag verkligen att det är dags att prova en panzanella”, säger kocken Mikael Einarsson. 6-8 personer Tjälknöl Ca 1 kg fryst älgrostbiff Marineringslag 1 liter vatten 50 g salt 50 g japansk soja 1 msk strösocker 1 vitlöksklyfta 1 tsk svartpeppar, krossad 1 tsk torkad timjan Sätt ugnen på 70 grader varmluft. Lägg det frysta köttet i en form. Sätt in köttet i ugnen och låt det 94 tillagas cirka åtta timmar. Ge ingredienserna till marineringslagen ett ordentligt uppkok och låt sedan svalna. Lägg det bakade köttet i en bunke och slå över lagen. Det går även bra att lägga köttet i en vakuumpåse eller en förslutningsbar plastpåse. Låt köttet marinera i kylen minst tio timmar. Torka av köttet med lite hushållspapper, skär i tunna skivor. Picklad rödlök 2 rödlökar 2 dl vatten 1 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker Skala och strimla rödlöken. Låt vatten, ättiksprit och socker få ett rejält uppkok. Lägg löken i en burk och slå över den varma lagen. Låt svalna och förvara i kyl. Panzanella 8 skivor dagsgammalt ljust bröd 6 röda tomater 6 gula tomater 1 gurka 1,5 dl rödvinsvinäger 1,5 dl olivolja 2 dl picklad rödlök (se recept intill) 1–2 knippen grön sparris 8 gemsalladshuvuden, gärna grillade 4 strimlade salladslökar Färska örter, till exempel basilika, körvel, persilja Salt och svartpeppar Tärna brödet och lägg i en stor bunke. Skölj och dela tomater och gurka och lägg med brödet. Tillsätt vinäger, olivolja, salt och peppar. Tillsätt övriga ingredienser och blanda om. Smaka av och servera till köttet. Nr 11 2021 SVENSK JAKT
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer