Svensk Jakt Älgjakt med Karl Hedin
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Fjälljaktsfrågan
Svensk Jakt Fartfylld dovjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av skidbindningar
Svensk Jakt Dovviltets år
Svensk Jakt Dovtroféer
Svensk Jakt Björnens sömn
Svensk Jakt Jaktknivar
Svensk Jakt Hare med tre öron
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Handladdning
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt november
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Tre goda recept
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Dina sidor Var med och bidra med material till di
na regionala sidor! Texter skrivna i Word och högupplösta bilder mailas till regionalt@svenskjakt.se Vi förbehåller oss rätten att redigera materialet. KALENDARIUM ÖSTER MALMA 2 DEC Tillvaratagande av vilt Ett tillfälle, två dagar. Plats: Öster Malma. Boka senast: 11 november. Pris: 4 700 kronor. UPPSALA 3 DEC Utbildningsjakt vildsvin Plats: Uppsala, Forsmark. Boka senast: 12 november. Pris: 1 900 kronor. 17 DEC Utbildningsjakt vildsvin Plats: Uppsala, Forsmark. Boka senast: 26 november. Pris: 1 900 kronor. www.facebook.com/svenskjakt Gustav Leonhardt vann den prestigefyllda tävlingen Årets kock med en träkolsgrillad vildsvinskarré. FOTO: ÅRETS KOCK Årets kock ger tips om vildsvinskött Gustav Leonhardt, 25 år, kock och jägare, vann den 16 september Årets kock, och blev därmed svensk mästare i professionell matlagning. Hans träkolsgrillade vildsvinskarré var en av de tävlingsrätter han var mest nöjd med – och som också juryn gav höga poäng. Tävlingsuppgiften var att laga en rätt med vildsvinskarré, helstekt och serverad med sås. Till det ett tillbehör som innehöll gul kantarell. Gustav fyllde sin karré med tryffel, lardo, och rökt vilthjärta. Sedan träkolsgrillade han den och bakade klar i ugnen. På ytan penslade han en glaze av koncentrerad viltfond och SVENSK JAKT Nr 11 2021 honung, och kryddade med svartpeppar, fänkålspollen och citrontimjan. Till det en kraftig viltsås spetsad med grön chartreuse. Till vardags arbetar Gustav Leonhardt på den enstjärniga restaurangen Agrikultur i Stockholm. Gustav jagar på marker mellan Västerås och Enköping och det vilt han fäller hamnar ofta i restaurangen. – Det krävs ofta lite övertalning för att få gästerna att välja vildsvin, men när de väl har smakat ett träkolsgrillat och mört vildsvin ändrar de uppfattning, säger han. Svensk Jakt bad Gustav LeonOm du råkar baka vildsvinskarrén lite för länge i ugnen så att köttet har blivit grått och torrt, baka den en stund till i 130 grader. Köttet blir mört igen när det får bakas riktigt länge och nått en innertemperatur på kanske 96 grader. När du sedan serverar köttet, lägg det i en god sås. LENA RUNER hardt om några grundtips på just vildsvinskarré. Här är dessa: Grilla eller bryn köttet runt om och baka det i 130 grader i ugn tills innertemperaturen kommer upp till 48 grader. Ta ut köttet och låt det vila varmt, tills innertemperaturen har nått 56–57 grader. Skiva upp och servera. ›› För utbildning inom jakt, hund och natur se: jagareforbundet.se /utbildning Nätverk för dig som är ung och gillar jakt Jagareforbundet.se/ungajagare 101
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer