Utmärkt Örebro 1
Sooshi ”hemlig” meny som enbart är till för turis
tande kineser. Redaktionen har provsmakat och det är en fantastisk mat, men… huruvida det går att beställa från denna meny, som vanlig matgäst, låter vi vara osagt. Vi tror det skulle bli en fullständig succé om denna hemliga meny blev officiell. Sushi går det givetvis att få lite överallt i Örebro och nytt på den menyhimlen är Sooshi. Restaurangen är belägen lite utanför stadskärnan i den nybyggda delen av Örebro som heter Ladugårdsängen. Ki Sandholm var med och startade Sooshi och även den smått legendariska, men numera nedlagda East West Sushi som hade ett rykte om sig att göra Mellansveriges absolut bästa sushi. Här på Sooshi finns det inte bara ett eget buteljerat vatten, med egen etikett på flaska, utan även öl helt bryggt på det egna bryggeriet. Örebro växer så det formligen knakar om det och nya stadsdelar behöver även nya etableringar av restauranger. Sooshi ligger precis i utkanten av nybyggnationen av Ladugårdsängen och vid en så kallad stadsgatan, Karlsdalsallén 62, eller i varje fall det som kommer att bli en stadsgata när all byggnation är klar. Miljön på restaurangen är avskalat sober och i ett av lokalens hörn står ett bonsaiträd modell större. Maten kan givetvis beställas online och det går att beställa från en diger meny. Här finns verkligen allt en sushiälskare önskar sig och lite till – nigiri och rolls, dumplings och poké bowls. Givetvis finns det helt vegetariska alternativ för den som önskar det. Använd dig av sooshi swap om det är något i de fasta menyerna som du vill byta ut. För den som vill beställa maten inne på restaurangen så kan det givetvis göras, men det här är ingen traditionell restaurang med bordsservering. Här beställs maten enligt snabbmatsmodellen och direkt över disk. Sooshi har öppet varje dag i veckan till klockan 21.00. Sobi 20 Sobi Restaurangen Sobi, beläget vid Behrn Arena – i den delen där Örebro Hockey spelar sina hemmamatcher, har för närvarande det klart bästa asiatiska köket i hela Örebro med omnejd. Deras yakiniku, som serveras till lunch, vill man äta 24/7 hela året om efter första tuggan och det enbart för att den är smått magiskt god. Bara upplägget på tallriken är värd en helt egen matrecension. Här på Sobi serveras en mix av det asiatiska köket med en klar tonvikt på det koreanska, men man gör självfallet sin egen tolkning av den matkulturen i köket på Sobi. En brunch här en lördag eller söndag ger verkligen mersmak och tar man sig som gäst bara lite tid till att slappna av och inandas atmosfären, så sänks garanterat både puls och blodtryck. Maten här på restaurangen är vällagad, välsmakande och prisbilden är faktiskt inom