019 1
MAT TEXT: THOMASHELSING RECEPT: JIMMIE LANNÉR BIL
D: GITSY LANNÉR HEMGJORDA MUMS-MUMS Letar du efter något nytt eller annorlunda för att hotta upp julgodiset i år? Här har vi tipset för dig. Du ska givetvis komplettera knäcken, kolan och skumtomtarna med hemgjorda mumsmums! Varför inte experimentera och ha i lite saffran eller någon annan julkrydda? Det här är så enkelt så du kommer att vilja göra flera varianter. Ingredienser 8 smörgåsrån 50 g vatten 150 g strösocker 75 g glykos 100 g äggvitor 10 g strösocker 1 tsk vaniljsocker 500 g mörk choklad Gör så här: Stansa ut 16 rundlar 3–4 cm i dia - meter ur smörgåsrånen. Koka upp vatten, strösocker och glykos till 117 grader. När glykosblandningen når 105–108 grader börjar du vispa äggvitor och strösocker på full effekt. Häll ner sockerlagen, som ska hålla 117 grader, i en stråle och vispa under tiden. Tillsätt vaniljsockret och vispa i 3–4 min. Smeten ska bli sval innan den spritsas. Fyll en spritspåse med skummet. Använd en rund tyll och spritsa ut toppar på rundlarna. Frys gärna topparna en stund innan chokladdoppet då går det lättare och chokladen stelnar snabbt. Smält chokladen och tillsätt 1 msk matolja, rör om ordentligt. Doppa sedan topparna i chokladen. 38 NOLLNITTON