Nolltretton 1
MAT & DRYCK Bosses och Flott slår sina påsar ihop
i Västervik Text: Benny Nilsson Foto: Benny Nilsson och Privat Bosses Glassbar och Flott Gatukök är två ställen med gott rykte bland Linköpingsborna. På Bosses har man serverat den egengjorda populära glassen sedan 1979 och Flott anses av många vara ett av stans bästa burgarhak. Bakom företagen finner vi de två bröderna Fredrik och Alexander Haglind. J ag träffar Fredrik som har huvudansvaret för Flott, medan hans bror Alexander sköter Bosses Glassbar. De båda är måna om att servera kunderna det bästa inom respektive område, såväl glassen som burgarna görs på de bästa råvarorna. – Vi vill att det vi serverar ska smaka som vi själva skulle vilja ha det om vi vore kunder och det har tydligen lyckats bra, för både Flott och Bosses har satt sig i folks medvetande, berättar Fredrik. Nu ska de ta nästa steg när de öppnar upp i sommarstaden Västervik där de slår ihop sina påsar och öppnar i en gemensam lokal på Torggatan 2 vid Fiskaretorget. – I lokalen huserade tidigare den kända krogen Briggen och de senaste tre åren Vår Krog. Vi tog över den 230 kvm stora lokalen i vintras och insåg att den var lite för stor att bara ha en glassbar eller hamburgerrestaurang i så vi bestämde att vi slår ihop de två. Då vi tycker att det blir en bra kombo i lite amerikansk stil med glass, hamburgare och milkshakes. Och även i Västervik kommer all glass och hamburgare göras på plats. Bosses kommer ha öppet under sommaren fram till september medan Flott kommer ha öppet året om. – Vi har 40 platser inne och 40 platser utomhus för Flott och 40 platser för Bosses utomhus. Här kan du sätta dig med ditt sällskap oavsett om du är sugen på en god burgare eller en svalkande kall glass. Vi vill bli den naturliga samlingsplatsen för Västerviksbon eller turisten som är på genomresa. Vi vill vara ett ställe som folk pratar om och vill komma tillbaka till, säger han. Hur skulle du beskriva Flott? – Det är ett modernt gatukök där fokus ligger på bra råvaror av hög kvalité. I Västervik har vi även hummer i olika former på menyn, såsom lobster rolls och gratinerad hummer. Hur skulle du beskriva Bosses Glassbar? – År 1979 slogs portarna upp till Bosses Glassbar och det har med åren blivit ett välkänt företag i Linköping med omnejd. Många ser det som ett säkert vårtecken när Bosses öppnar för säsongen och Bosses glass har blivit ett givet val för den glassugne. Glassen görs alltid natten innan den säljs, så det är alltid riktigt färsk glass som serveras. Vad skulle du rekommendera mig att prova på Flott och Bosses Glassbar? – Då skulle jag rekommendera vår ”Double Smash Burger”. Det är en dubbelburgare med extra mycket ost, det är enkelt och det är gudomligt gott. Det enkla är ofta det bästa om man använder bra råvaror och tillagar det väl. Vi har även alltid en månadens burgare och så vill jag slå ett slag för våra egengjorda chili cheese, de rekommenderas varmt. – På Bosses kan man njuta av någon av våra nya smaker som vi tagit fram till sommaren. Det är jordgubb/vit choklad, cremé brulee och irish coffee, som alla tre är riktigt goda och som vi är jätte-nöjda med. Hur ser framtiden ut, kommer ni öppna upp på fler ställen? – Med Bosse var vår plan att finnas i Linköping med omnejd och ner mot ostkusten och där finns vi ju idag i både Loftahammar och Västervik, så det känns bra för tillfället. Flott öppnar upp i nya foodcourten på i-Huset till våren och sedan skulle jag själv vilja öppna upp en restaurang i Sälen, det är en liten dröm jag har, avslutar Fredrik. SERVE IT, SMASH IT, WIN IT... LOVE IT Kom och spela på våra nya utomhusbanor! Mer info och bokning på www.linkopingsportcenter.se Banorna kan bokas kl. 06.30-23.30 varje dag - om vädret tillåter! 24 NOLLTRETTON