Nöjesnytt Helsingborg 1
PRINSESSRULLTÅRTA 2 ägg 3/4 dl socker 1 1/4 dl ve
temjöl 3/4 tsk bakpulver 2 dl vispgrädde 2 krm vaniljpulver 1 msk florsocker 1 dl hallonsylt 2 rosa marsipanlock 1 msk florsocker MOROTSKAKA 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1 1/2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1/2 tsk ingefära 1 nypa salt 1 1/2 dl rapsolja 4 1/2 dl rårivna morötter CREAM CHEECE FROSTING 120 g mjukt smör 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Skal och saft av en apelsin 200 g philadelphiaos Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader 2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt 3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten 4. Tillsätt olja och rårivna morötter 5. Fyll smeten i en långpanna 6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter 7. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig 8. Låt morotskakan svalna (delade kakan i två delar för mera höjd) 9. Bred på frosting på den delade kakan och sen lägg på nästa botten. Toppa med frosting och sen dela kakan i rutor. Garnera med citron. RAWBOLLAR MED PISTASCH 200 g torkade dadlar 3 dl cashewnötter 3 msk kakao 3,5 msk rapsolja 1 tsk vaniljsocker GARNERING 100 g skalade/hackade pistaschnötter Gör så här: 1. Mixa ihop dadlar, nötter, kakao, rapsolja och vaniljsocker. 2. Gör runda bollar och rulla bollarna i garneringen. 3. Njut! SVÄVA PÅ SÖTA DRÖMMAR Foto och foto: Therese Henriksson Vissa dagar är extra festliga med de godaste sötsakerna och en härlig stämning! Vi har samlat himmelskt söta och goda recept. Hur lyckas du? Jo, vi guidar dig! Gör så här: 1.Sätt ugnen på 250°C. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. 3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner i smeten. 4. Bred ut smeten (30 x 30 cm) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. 5. Stjälp upp bottnen på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det översta pappret. 6. Vispa vispgrädde. Blanda med vaniljpulver och florsocker. 7. Bred hallonsylt och grädde på den kalla bottnen. 8. Rulla ihop från ena långsidan. Rulla in i marsipanlocket. Skär ev bort överflödig marsipan. 9. Dekorera med marsipan ros och florsocker