Nöjesnytt Helsingborg 1
KROGPROFIL GENUIN OCH HEMTREVLIG KÄNSLA Redimat ä
r restaurangen som serverar husmanskost från grunden med ledorden lantligt, rustikt och hemlagat. Restaurangen ägs och drivs av två unga och energifyllda tjejer som träffades på restaurangskolan i Åre. De har båda jobbat inom branschen sedan 15 års ålder och har hunnit med att jobba på allt ifrån kvarterskrogar till välkända restauranger. text: Christel Molin foto: Therese Henriksson - Eftersom mat, dryck och service är vår stora passion i livet så är det helt naturligt för oss att lägga ner själen i det vi gör, säger Maja Larsson, en av delägarna. Sommaren efter studenten tog de över Emmaboda Golfkrog som de drev i två säsonger. Nya utmaningar lockade och därför öppnade de hösten 2015 Redimat här i Helsingborg. Deras mål är att skapa en genuin och hemtrevlig känsla som gör restaurangen till en naturlig mötesplats. - Vi vill framhäva vår matfilosofi genom att servera klassiska rätter med touch av oss själva. Vi använder oss av bra råvaror och lagar maten från grunden. Att det blev husmanskost beror på att vi såg att det inte fanns någon restaurang i Helsingborg då som serverade det, säger Maja vidare. Redimat är restaurangen där både stammisarna och de spontana lunchgästerna som vill äta riktigt god mat i mysig miljö samlas. Kommer man hit en lunch, kan det vara svårt att få bord om man inte bokat. Redan från start har de haft ett helhetstänk för vad som serveras. Luncherna till exempel serveras alltid med fräsch sallad, hembakt bröd och kryddsmör och med en liten, välbakad kaka till kaffet efter maten. - Vi tar lite mer betalt för våra luncher än vad den generella lunchrestaurangen gör, och då vill vi också att våra gäster upplever att de får något extra för vad de betalar för. De gör också olika evenemang, den 1-2 juli hittar du Redimat i krögartältet på Gröningen under HX festivalen, tillsammans med Charles Dickens, Helsingborgs bryggeri och Tacos y burritos. Här kommer de att köra mer streetfood aktig mat, som pulled chicken med syrlig kålsallad med sesam, chili, ingefära och limeaioli. Redimat hittar du på Gröningen 1-2 juli mellan 12.0000.00 och den 3 juli 12.00-22.30. Läs mer om dem här: www.redimat.se 58 | nojesnytthelsingborg.se