Nollelva 1
MAT & DRYCK En sportbar med mat och service i fok
us Den 24/5 var det smygpremiär för Allstar i Eschelsonska huset på Gamla torget. Här, vid Norrköpings kanske bästa krogläge, finner man en sportbar som sätter mat och service i fokus och till sommaren erbjuder en fantastisk uteservering på torget med cirka 230 platser. Man har totalrenoverat hela lokalen, där man flyttat baren och skapat en interiör utifrån Allstar fyra starka epitet – det är rostfritt på fasaden, vilket för tankarna till en american diner, man har de stående ekribborna som är genomgående i lokalen. Ett annat signum är den röda färgen ”ruby red” på väggarna, detta kompletteras med den svarta färgen och på väggarna finner man många härliga idrottsbilder. – Man ska känna igen sig när man kommer till en Allstar-restaurang. Det är viktigt att gästen trivs och känner sig välkommen. Utöver interiören så har man lagt stor vikt vid ljud och bild så upplevelsen blir den bästa vid sportsändningarna. Vi har 33 tv-apparater på minst 55 tum i lokalen och du ska kunna se bra var du än sitter i restaurangen. Till vår hjälp har vi haft det lokala företaget Lefflers, som gjort ett kanonjobb, säger Johan Torell som driver Allstar i Norrköping och fortsätter; – Vi har valt att jobba nästan enbart med lokala hantverkare vid renoveringen av restaurangen då jag tycker det är viktigt att vi tar tillvara på kompetensen som finns här i Norrköpingstrakten. Något man sätter stort fokus på hos Allstar är maten. Det ska serveras bra mat utifrån en traditionell steakhousemeny. Man försöker även erbjuda bra alternativ till kötträtterna, samt även goda vegetariska alternativ bl a har man två stycken vegetariska hamburgeralternativ. – Vår målsättning är att gästen ska välja att komma hit för vår goda mat och sedan får man bra sport på köpet. Exempelvis gör vi våra hamburgare själva, där vi får högrev från Bjursund som vi maler, portionerar upp, kryddar och steker på plats - allt för att skapa den bästa burgaren. Jag kan även rekommendera att prova på vår ”Beyond Burger”, som är vår vegetariska burgare som lurar de flesta köttätarna, säger han med ett leende. Nu ser man fram mot en härlig sommar med mycket liv och rörelse på uteserveringen på torget, där det även kommer att visas matcher på storbildsskärm och bjudas på uppträdanden. – Vi har haft en fantastisk start, men det är också mycket arbete att trimma in då vi alltid försöker göra vårt bästa för kunden. Vår ödmjukhet inför våra gäster är stor och våra gäster får gärna framföra vad vi gör bra och vad vi kan bli bättre på. Vi är ingenting utan våra gäster, det är vi tillsammans som ska göra Allstar till stället man vill gå till, avslutar Johan. Johan Torell tillsammans med hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg. MOAS vill skapa den perfekta kebaben Text: Tobias Pettersson Foto: Pressbild Under våren öppnade MOAS (Meat on a stick) på Gamla Rådstugugatan och visade att det går att servera kebab på en helt ny nivå. Vi passade på att ställa fem frågor till Jiray Seropian, som är mannen bakom konceptet. Vad har MOAS fått för respons av Norrköpingsborna? – Fantastisk respons! Det är så himla kul att äntligen kunna hämta hem denna tioårsresa i jakten på världens bästa kebab. Maten och stället talar för sig självt, det är väldigt uppskattat. Hur nära är MOAS att skapa den perfekta kebaben? – Jag blir aldrig nöjd i min strävan efter den perfekta kebaben. Jag reser mer än någonsin och försöker konstant finslipa och putsa till MOAS, i min värld går det alltid att förbättra något. Den dagen jag sätter tian kan jag lägga hatten på hyllan. Jag har provat Saigon och Philadelphia som båda känns väldigt bra sammansatta smakmässigt, fast på väldigt olika vis. Hur gör du för att hitta de rätta kombinationerna av smaker som passar ihop? 18 NOLLELVA – Båda är väldigt olika, ja. Inspirerade från olika kulturer och städer, precis som namnen antyder. Jag försöker att kombinera min tolkning av klassiker på streetfoodscenen med nya influenser jag finner under mina resor. Det är väldigt mycket erfarenhet, tanke och laborerande bakom varje rätt. Kommer MOAS att presentera några nyheter i sommar? – Menyn är i konstant förändring, det vi serverar idag är bättre än det vi serverade för två år sedan och så kommer det fortsätta. Snart kommer det lite mer skojiga saker på menyn. Även vår egna hantverksöl är under lupp, håll utkik! Vad vill du säga till den som ännu inte provat att äta på MOAS? – Gillar man kebab det minsta, så bör man snarast sätta tänderna i en på MOAS. Text & Foto: Benny Nilsson