Nollelva 1
KROG Var är sommarens skönaste häng? Ja, enligt S
tadsvakten så är det deras Terrass. Middag, cocktails och vänner i kvällssolen. Japp, det låter toppen. Den 1 juli blir det celebert besök på Hugo. Då kommer nämligen Björn Rosenström och bränner av sina humoristiska låtar. Om man vill bort från stans krogar och hellre åker ut i skogen och festar och lyssnar på rock, vad finns det då? Skogsröjet såklart, den 29-30/7 i Rejmyre. Arkösunds hotell satsar på sommarpaket fram till 15/8. Då ingår del i dubbelrum, trerätters middag, ett glas mousserande vin samt skärgårdsfrukost. Tullhuset kommer att ha lite musikkvällar i sommar. Missa inte heller ställets ostron- och bubbel-torsdagar. Glamour! Rodny vill skapa känsla av Grekland Text & Foto: Tobias Pettersson Rodny Gewrie är känd för Norrköpingsborna från den libanesiska restaurangen Paradis du Liban. Sedan första november driver han även en annan restaurang med medelhavsmat, nämligen Grekiska Grill & Bar vid Nya torget. R odny berättar att han har lång erfarenhet inom restaurangbranschen. De sju senaste åren har han satsat på Paradis du Liban, som blivit en populär restaurang bland Norrköpingsborna. – Det är jätteroligt med all positiv respons vi fått från gästerna. När vi började fanns det en libanesisk restaurang med bordsservering, men vi satsade på libanesisk snabbmat. Skillnaden som vi gör mot andra är att vi bara säljer libanesisk mat: meza och grillspett. Ingen pizza, kebab eller hamburgare utan vi har all fokus på det libanesiska köket. I höstas fick Rodny chansen att ta över Grekiska Grill & Bar på Nya torget och slog till. Det var en kedja han spanat på ett tag och dessutom gillar han grillad mat. Tajmingen var också perfekt eftersom Grekiska utsågs till Årets franchisekedja 2021. Och Rodny tycker att det finns många fördelar med att ingå i en kedja. – Det är jättebra för man får mycket backup från Grekiska Grill & Bar när det gäller marknadsföring 78 NOLLELVA Nu är årets högsäsong här och Grekiska är redo att ta emot många gäster i sommar i sin utebar och på sin stora uteservering. Det grekiska köket är populärt bland svenskarna och fortsätter att stå sig väl genom åren. – Många svenskar har varit i Grekland och här kan man få samma känsla som på semestern med god mat och bra service. Kommer man till oss kan man njuta av Grekland mitt i Norrköping. Vad är det roligaste med jobbet? – Att träffa alla nöjda och glada gäster. De brukar säga att maten var jättegod och att de haft en trevlig kväll, och det uppskattar vi att få höra. Hur vill du utveckla verksamheten framöver? – Jag skulle vilja satsa mer på Nya torget med olika aktiviteter på sommaren. Det vore roligt om det kan hända mer här, vi hoppas få till ett Mythostält till Augustifesten. och allting, så man känner sig trygg. Trädgår´n har fått en rejäl make over T rädgår´n har blivit en av de populäraste sommarrestaurangerna i Norrköping. Till denna grönskande miljö, mitt i stan, kommer gäster för att äta gott, ta en svalkande drink och för att umgås. Under våren har restaurangen fått sig ett rejält ansiktslyft. Det fanns ett behov av fler sittplatser, vilket blev extra tydligt under åren av pandemi. Men det var också dags för en uppfräschning överlag. Så i maj stod äntligen den nya uteserveringen klar och välkomnade såväl nya som gamla gäster. Med nya fräscha möbler, ljusa textilier med mönster, mer blommor och växter så känns Trädgår´n ännu lummigare och härligare än tidigare. Terrassen har nu blivit dubbelt så stor och det ger plats till många fler middagsgäster. Det har även byggts ett snyggt DJ-bås där dj´s kommer att spela skön musik på onsdagar, fredagar och lördagar under hela sommaren. Här kan gästerna njuta av en skön loungekänsla medan god mat och dryck inmundigas. Responsen från gästerna har varit mycket positiv, det är inte lika trångt längre och uteserveringen känns somrigare än någonsin. (FL)