Nollelva 1
KROG Den som vill gå ut på Julafton och dansa bor
t julmaten kan ta en promenad till Borgen. Där blir det en helkväll med Sandra Afrika, Mili, Jana och Emir D. Juldagsfesten återkommer för 9:e året i rad till Louis De Geer. Det utlovas DJ:s & dansare samt livemusik från Lalles Bodega. Varje fredag anordnas det karaoke på New York Grill & Bar. Gå dit och greppa micken och bli stjärna för en kväll. Testa något nytt och ät julbord till sjöss. Bråvikslinjen serverar julbord på sin båt fram till den 21/12. Mat från Östgöta Kök och musik av Emilie Höijer. Jobbar du på krogen? Vill du festa med likasinnade? Då ska du gå till Stadsvakten den 22/12 för då anordnas Östergötlands största branschfest där. Fredrik vill vara med och utveckla Cabo När Fredrik var 17 år fick han sitt första jobb inom restaurangbranschen som servitör, sedan dess har han varit fast. – Min pappa har alltid jobbat inom restaurangbranschen och även drivit en egen restaurang så det är därifrån intresset för branschen kommer från början, berättar Fredrik. Han är bosatt i Linköping och har under sina tio år i branschen jobbat på flera olika restauranger i Linköping samt säsongsjobbat i Västervik. Sedan två år tillbaka jobbar han på Cabo. – Jag har varit med sedan Cabo Mexican öppnade i Linköping 2017 och har trivts väldigt bra sedan start. Cabo var något helt nytt för mig, ett koncept på både mat och dryck som jag aldrig tidigare hade jobbat med, säger Fredrik och fortsätter: – När Cabo Taqueria öppnade i Norrköping började jag att jobba även här, och numer jobbar jag både i baren och i serveringen. Det är en skön mix, säger Fredrik. I framtiden hoppas han på att få fortsätta utvecklas i sin roll på Cabo. – Jag har inga planer just nu på att ta mig någon annanstans utan jag vill vara med och utveckla Cabo både här i Norrköping och Linköping. 48 NOLLELVA Text & Foto: Camilla Larsson Redan när Fredrik Engstrand gick i åttan hade han bestämt sig för att han skulle hamna i restaurangbranschen. Hans största mål då var att komma in på Hotell & Restaurangprogrammet på gymnasiet – ett mål som han lyckades med. Idag jobbar han på Cabo både i Norrköping och Linköping. Skiljer sig restauranglivet i Norrköping mot Linköping? – Ja det tycker jag absolut. Innan Cabo Taqueria öppnade så hade jag aldrig jobbat i Norrköping men det känns som att Norrköping överlag ligger lite mer i framkant när det gäller restauranger. Vad är det roligaste med ditt jobb? – Att träffa människor och att kunna utvecklas så pass mycket både som person och inom yrkesrollen. Vad får man inte missa när man kommer till Cabo Taqueria? – Våra margaritas och maten såklart – speciellt högrevsgrytan med choklad och chili. Fira in år 2020 hos Santorini S FAKTA Fredrik Engstrand Ålder: 27 år. Bor: Linköping. Gör: Servitör och bartender på Cabo. Intressen: Fotboll, hockey och min son. Favoritmat: Pasta Carbonara. Favoritdrink: Cabo Sour. edan restaurangen öppnades för två år sedan har möjligheten funnits att fira in det nya året med en fantastisk nyårssupé hos Santorini Restaurang & Bar, och i år är inget undantag. Under nyårsafton serveras en prisvärd trerättersmeny med en touch av det grekiska köket. Det är Santorinis nya kökschef Nina Karlsson som komponerat ihop den mångsidiga menyn och hon har hämtat inspiration från såväl hav som skog, i en klassisk och modern tappning. – Vi har redan provsmakat en del av menyn och det riktigt vattnas i munnen, säger ägaren Robert Hagelin som för övrigt är mycket nöjd med rekryteringen av kökschefen Nina som med sin energi lyfter fram hela personalen. – Vi ser fram emot att fira in det nya året tillsammans med våra gäster och att få servera en riktigt god och trevlig meny gjord på fina råvaror. Man kan välja mellan två sittningar, den första vid kl. 16:30 och den andra vid kl. 20:30. – Väljer man den sena sittningen ingår även ett glas champagne vid tolvslaget. Fotnot: Ni kan ta del av hela menyn på www.restaurangsantorini.se. (LE) Foto: Shutterstock