Nollelva 1
FÖRETAG ROOFTOP 2019 BY OPTIKER PERSSON Torsdagen
den 23 maj bjöd Henrik Jennefors med personal in till ”Chill & Grill” på Optiker Perssons härliga takterrass på Drottninggatan. Efter en regnig morgon så ordnade vädret upp sig och den värmande solen kom på ett tacksamt besök framåt kvällskvisten. Vasuma stod för en visning av trendiga solglasögon/glasögon och man hade även chansen att tävla till sig ett par heta solglajjor så man blir coolast på beachen i sommar. Massor av glada människor fyllde snabbt upp den stora terrassen och fick njuta av livemusik, gott grillat från ICA Kvantum i Klockartorpet med svalkande dryck till. Vad mer kan behövas för ett mycket lyckat event? Absolut ingenting! Vi på Nollelva tackar för en mycket trevlig kväll som vi hoppas kommer upprepas nästa sommar. Text & Foto: Lina Norrbom Ericson Goda pizzabottnar som hjälper föreningar Text: Camilla Larsson Foto: Privat Vad sägs om att sälja frysta pizzabottnar för att samla in pengarna till din förening? När Mathias Hammarlund upptäckte lokalt producerade pizzabottnar insåg han att de var för bra för att inte göra något med. Idag driver han Föreningspizzan för att hjälpa föreningar att samla in pengar. Mathias brinner för föreningslivet och när han smakade de goda pizzabottnarna som produceras i Motala växte idén fram om att erbjuda föreningar att sälja dem. Till en början var tanken att de bara skulle ta in det till Mathias dotters handbollslag, men pizzabottnarna togs emot väldigt väl och snart var fler föreningar intresserade av att sälja dem. – I dotterns lag sålde vi ca 2.100 bottnar på en vecka, sedan ville nästan alla köpa igen efter en månad, så man kan lugnt säga att responsen var riktigt bra. Det är alltså pizzabottnar gjorda i Sverige och helt utan konserveringsmedel. Pizzabottnarna som är ca 32 cm i diameter och säljs utkavlad, lite förgräddad och i 4-pack. Det går snabbt att tillaga en pizza med vår fantastiskt goda botten, berättar Mathias. Majoriteten av försäljningsvinsten går dessutom tillbaka till föreningen. – Det som gör det här till en så bra produkt att sälja är att i princip alla äter pizza och det är något som man kan sälja flera gånger om året. Har man en gång provat vår pizzabotten så brukar man bli fast och vill köpa igen. Målet är att erbjuda konceptet brett till engagerade föreningar som vill och behöver dra in pengar. För att inte skapa konkurrens runt produkten kommer vi hjälpa till 24 NOLLELVA att styra försäljningsperioder om det är flera föreningar i samma stad som vill sälja produkten. På så sätt kan vi hjälpa till att försöka maximera föreningarnas förtjänst. Vad är det bästa med pizzabottnarna? – Att de är så fantastiskt goda med många variationsmöjligheter – de funkar perfekt vare sig man är sugen på vanlig pizza, förrättspizza eller dessertpizza. Många föreningar väljer även att tillaga pizza och sälja pizzaslice vid exempelvis cuper. Det är en bra pizzabotten utan massa konstiga tillsatser som funkar bra att tina upp och frysa om flera gånger. Vad finns det för framtidsplaner? – Jag vill såklart hjälpa så många föreningar som möjligt att få en bättre ekonomi. Närmast kommer vi medverka på en del cuper och föreningsevent för att sprida varumärket men också hjälpa igång föreningar som vi samarbetar med. Drömmen vore att kunna åka runt och göra det här på heltid, nu har jag ett annat jobb vid sidan vilket gör att jag inte hinner åka runt till föreningar i den mån jag önskar. Fotnot: För mer info gå in på www.foreningspizzan.se VIMMEL