Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg PÅ KROGEN
MÅNADENS FEBRUARI PERRY WAHLSTRÖM PÅ Ingenting är
längre som förut, inte på gamla Gyllene Prag i början på Hälsobacken i alla fall. Namnet är bytt till GP-Street Food och som drift sansvarig hitt ar vi här numera Perry Wahlström. Ä gare är Fredrik Arte som ingår i det så kallade Helsingborgskollektivet, ett antal aktörer som samarbetar och tillsammans utgör en stor del av nattlivet i Helsingborg. Därför är det heller inte så konstigt att den nya inriktningen, efter en omfattande renovering, påminner en del om Urban Bar och Mogwai, samma ägare står ju bakom även dessa. På Nöjesnytt blev vi såklart nyfi kna på den nya driftsansvarige och hejdade Perry Wahlström i farten för en kort intervju. Hur hamnade du här på GP-Street Food, Perry? – Jag drev Urban Bar nu i somras och höstas och innan dess var jag med och drev Mogwai så det föll sig nog ganska naturligt. Jag är dock inte Helsingborgare egentligen, utan har faktiskt bara bott här i tre år. Jag är född och uppväxt i Göteborg, därför tolkar jag gärna ”GP” som Göteborgs-Posten istället för som Gyllene Prag. I Göteborg började jag i alla fall efter gymnasiet att jobba på nattklubbar på Avenyn. Som de fl esta andra började jag i disken men lyckades ganska snabbt jobba mig upp till att bli barchef. Vad fi ck dig att lämna Göteborg för Helsingborg? – Det började med att jag pluggade ett år på Öster lens Folkhögskola samtidigt som min pappa köpte ett hus på Österlen. Skolan hade en Rysslandsutbildning som jag till viss del tog del av. Så efter det bodde jag i Ryssland i ett år och pluggade rysk historia, rysk litteratur och det ryska språket på Sankt Petersburg State University. Samma universitet som Vladimir Putin har gått på. – Dock återvände jag till Göteborg 2010 för att driva Hamnkrogens Beach Club i Gottskär på Onsalahalvön, men när jag kom in på en juridikutbildning i Lund fl yttade jag ner hit till Helsingborg. Jag var ute ganska mycket på krogen själv och redan då började jag jobba lite extra på Mogwai. Det blev fl er och fl er helger, sedan blev det heltid och det hela ledde till att jag blev mer och mer ansvarig där. Därefter var jag, som sagt, nu senast med och drev Urban Bar. 8 | nöjesnytt 5 SNABBA... ÅLDER: Fyllde 29 år i januari. CIVILSTÅND: Sambo med Nadja. FRITIDSINTRESSEN: Jakt & fi ske, spelar även badminton och är, så klart, intresserad av mat & dryck. SENAST SEDDA FILM: ”The Wolf of Wall Street”. SENAST LÄSTA BOK: ”Den gamle och havet” av Ernest Hemingway. Hur ser det nya konceptet ut? – Ingenting har ju längre någonting med Prag att göra. Bilderna på väggen är från Barcelona så här ser väldigt annorlunda ut nuförtiden. Menyn består av Street Food, det vill säga Fast Food i lite lyxigare förpackning. Det är vi först med i Helsingborg, men det har funnits ett tag i till exempel Stockholm. Våra burgare är ett bra exempel på Street Food, men även våra gourmet pizzor och vår chili är i världsklass. Hamburgarna tillverkar vi av högrev, vi bakar även brödet själva och våra pommes frites är gjorda från scratch. Jag tycker själv att vi har stans bästa hamburgare och den egna favoriten är absolut Royal with cheese! Borta är alltså knödel och gulasch, istället har chili, hamburgare och pizza hamnat på menyn. Antingen serverad på plats eller tillagad för att ta med sig som take away. Den avslappnade stämningen och prisvärdheten fi nns dock kvar och hit är alla välkomna till att ta en bira med polarna. Det är bara att konstatera att allt bara har blivit bättre och att Helsingborgarna har fått ett nytt, attraktivt vattenhål. TEXT & FOTO: LAZZE X EVENTHÉN
Nöjesnytt Helsingborg MODE
Nöjesnytt Helsingborg NOTISER
Nöjesnytt Helsingborg FILMKOLL & RECENSIONER
Nöjesnytt Helsingborg TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Helsingborg SERIER