Nöjesguiden 1
NY KROGSATSNING I ANRIKA RESTAURANGLOKALER Efter
omfattande renoveringar öppnar tre nya restaurangkoncept i korsningen Kommendörsgatan/Styrmansgatan. BAKOM SATSNINGEN STÅR krögarduon Douglas Fagerman och Ruben Blomdahl och med sig har de ett team bestående av bland annat kökschefen Marcus Bremdal samt konditorchefen Kasper Kleihs. På matfronten utlovas modern á la carte. – Vår vision är att förfina kvarterskrogen och ge den ett nytt ansikte, säger Douglas Fagerman. Satsningens flaggskeppsrestaurang blir Aristo som rymmer cirka 70 sittplatser. Här hämtar man inspiration från hela Europa, med avstickare till såväl Asien som Mellanöstern. Aristo kommer hålla öppet alla dagar i veckan från lunch till sen middag och på helgerna serveras brunch. I anslutning till Aristo öppnar Uva som är en modern vinbar med förkärlek till den gamla vinvärlden. DEN TREDJE DELEN av satsningen är Cuculo, vars namn är en blinkning till den klassiska restaurangen Östergök som låg på samma adress för cirka 70 år sedan. Samtliga delar öppnar den 10 februari. ÖPPNINGSDAGS FÖR CAFÉ KLOTET Gondolens systerkrog putsar på det sista inför öppningen. FRÄMMAT SÖKER KOCK INFÖR ÖPPNING PÅ SÖDERMALM Kalle Nilsson jagar förstärkning till den nya filialen. LENNART OCH BROR FISK ÖPPNAR RHONDA Den nyblivna ettåringen blir med bar. DEN 10 FEBRUARI får Lennart och Bror Fisk på Tegnérgatan 9 sällskap i form av den kommande källarbaren Rhonda. Baren kommer att hålla öppet torsdag till lördag mellan 19-00. Lennart och Bror Fisk firade bara häromveckan sitt ettårsjubileum med buller och bång. 68 NÖJESGUIDEN | NR 2, 2024 EN KOCK FÖR heltidsanställning med början i slutet av mars samt hungriga extrajobbare till köket är vad som efterlyses inför Främmats stundande expansion till Söder. Bakom krogen står Kalle Nilsson, som tidigare även var med och grundade Punk Royale, tillsammans med Jonas Helgesson. Södermalmsenheten kommer att ligga nära Skanstull men när den öppnar är emellertid ännu inte officiellt. MENYUPPBYGGNADEN PÅ GONDOLENS systerkrog Café Klotet blir klassisk med förrätt, varmrätt och efterrätt. I köket håller menyn i detta nu på att finslipas och bakom densamma står köksmästare Louise Phalén. – Vi kommer att laga riktigt god mat och servera rätter som är rustika och lekfulla. Menyn kommer alltid att vara i förändring – dels för att följa årstiden och ta hand om de råvaror vi har hemma, men också för att det är kul för oss och våra gäster. NÅGRA EXEMPEL FRÅN menyn är hjärtmusslor med buljong, smördegspaj som serveras med säsongens grönsaker samt en variant av marängsviss. Café Klotet slår officiellt upp portarna den 20 februari. KROGNYTT TEXT: PELLE TAMLEHT