Bumsen 1
Årsträff Parkeringen spärrades av för alla andra
än oss i klubben, och hotellentrén förvandlades till en trevlig samlingsplats med klubbreception, klubbshop, utställare från Wunderlich och Event MC samt ett par motorcyklar från Northbike. Det fanns också hjälp att få för de som ville ladda ner egna rutter eller anmäla sig till olika aktiviteter. Briefing with a view. Långt innan träffen började hade de ansvariga gjort ett gediget jobb med att reka alla fina rutter vi deltagare hade att välja på under helgen. Som alltid på en Årsträff finns stora valmöjligheter. Många åkte på de turer som arrangerades medan andra föredrog att utforska omgivningarna på egen hand. Några tog det lite lugnt på boendet, njöt en timme eller två i hotellets Spa och kopplade av. På årsträffen fanns det 14 olika mc-turer att välja bland. Det fanns även tre föredrag; Whiskyprovning, Fjädring (Wilbers) och GPS tips och trix. Under alla dagar kunde man också provköra en mängd olika BMW-modeller hos Northbike som höll extra öppet för träffen. Provkörde man R18, (som man gör) så fick man ett tjusigt grillförkläde att ha vid korvgrillningen hemma. R18 var av modellen Pure och just den varianten av R18 är nog ingen touringhoj direkt men väl så maffig på dagsturen. Härligt drag i den 1800-kubikaren! Paus vid Högakustenbron. För de som valde att följa med på de organiserade turerna fanns ett smörgåsbord med godbitar att ta för sig från - grus eller asfalt, långt eller kort, natur eller kultur samt speciella för damerna i mcQ, allt efter tycke och smak. Ginturen gick till Härnö Gin för ett studiebesök. Runt hotellet fanns fyra olika startplatser för de organiserade turerna, vilket fungerade väldigt bra. Magne Hansen vill välja en whiskytunna. 8 Bumsen 4 2022 De 35 deltagare som åkte Whiskyturen, med Martin Lindor som turledare och Andreas Wennborg som kökarl, fick besöka whiskytillverkaren High Coast Distillery i Bjärtrå i Kramfors kommun. Turen inleddes med en transportsträcka på ca åtta mil till Höga Kusten-bron för fikapaus. Efter det, sköna vägar till destilleriet där gruppen delades in två delar, den ena började med hur man gör whisky och den andra hur man lagrar den. Väldigt kunniga och underhållande guider berättade att lagret är helt otempererat, är det kallt ute så är det kallt i lagret och tvärtom när det är varmt ute. Man har flera tusen privata fat i lagret och håller återkommande ”fatägarträffar” (ett fat