Utmärkt Örebro 1
text Ulf Hjelting bild Tomas Karlsson ANDERS JOHN
SSON – DET ÄR DET HÄR JAG VILL GÖRA RESTEN AV LIVET Skafferi och kök med take away på CV-området i Örebro. Det är här vi hittar Lindesbergssonen och kocken Anders Johnsson. Konceptet med CV-köket är att maten ska tillagas på ett ekologiskt hållbart sätt med närproducerade råvaror. E n gång i tiden var CV en av Örebros största arbetsgivare. De lokaler vi besöker har fungerat som kök sedan 1918. – Den här lokalen var tillagningskök och när jag tog över den fanns det två dörrar in till serveringen och den gamla matsalen. Jag skrev kontrakt i början av februari och har renoverat lokalen i tre månader. Allt öppnade på Valborg, säger Anders Johnsson när vi kommer på besök till hans nya restaurang CV-köket på CV-området. CV-området var en gång i tiden markerat som militär hemlighet, precis som I3, på alla kartor och ingen av byggnaderna fanns utplacerade. Allt var bara ett grått fält. 52 – Jag har pratat med några äldre som har jobbat här och de säger att under marken ska det finnas tunnlar och gångar mellan husen. I källaren till mitt kök finns det sådana gångar. Man kanske skulle gå på upptäcktsfärd någon dag. Hehe. Det som möter oss, mig och fotografen, innanför dörren till CV-köket är så mycket