lokalhyresgästen Pacos kommer med Tex-mex till st
an Inom kort kommer en diskret doft av Tex-mex-mat att spridas i centrala Karlskoga. Det har sitt ursprung på Värmlandsvägen 5 där Pacos snart slår upp portarna för sin nya restaurang. – Vi har länge tänkt etablera oss i Karlskoga, men väntade på det rätta tillfället, säger Reza Soufizadeh. Reza startade Pacos på Järntorget i Örebro för 20 år sedan tillsammans med Ella Roudoust och Jonny Larsson. Kombinationen med Texmex och panpizza var omedelbart en succé och snart öppnade trion även en restaurang i Marieberg köpcentrum. – Det har funnits goda minnen under resans gång, bland annat när vi utsågs till Årets företagare 2003 och när Nerikes Allehanda gjorde ett stort test av olika pizzor i stan som vi vann, säger Reza stolt. Fredagsmys Reza har alltid intresserat sig för det mexikanska och latinamerikanska köket. Han har också gjort flera resor till sydvästra USA och Mexiko 4 för att på plats inspireras av den lokala maten. Reza är långt ifrån ensam att upptäcka Texmexmaten som för 20talet år sedan kom att bli synonymt med fredagsmys i Sverige och i dagsläget får betraktas som husmanskost. – För 78 år sedan började vi fundera på att konceptualisera Pacos. Men vi har gått sakta fram, det gäller att hitta rätt personer för franchise. Numera äger trion Reza, Ella och Jonny konceptet med Pacos. Restaurangerna i Örebro har nya franchisetagare. En restaurang finns även i Åkersberga utanför Stockholm och i år startar nya restauranger i Karlskoga och Sigtuna. – Jag tror det blir fler etableringar i Stockholmsområdet snart, Sigtuna är på gång, säger Reza. Just restaurangen i Karlskoga är lite speciell. Dels är den mindre än normen för Pacos, bara cirka 75 kvadratmeter. – Det är på grund av pandemin och att allt fler digitaliserar sina matinköp. Därför har vi fokus på take away, catering för olika evenemang och företag samt självklart även 28 sittplatser för våra gäster på restaurangen. Dels har inte Karlskoga någon franchisetagare, det är Reza, Ella och Jonny som står för driften av restaurangen till en början. Bra samarbete – Vi vill få en bra start i Karlskoga. Vi vill i lugn och ro hitta rätt person som ska ta över. Trots lite trassel med bygglovet, vilket försenade starten en smula, har Reza bara gott att säga om Karlskogahem. – Läget är helt perfekt för oss, mitt i centrum. Dessutom har samarbetet med Jan Eriksson på Karlskogahem fungerat bra.– Vi vill få en bra start i Karlskoga. Vi vill i lugn och ro hitta rätt person som ska ta över. Trots lite trassel med bygglovet, vilket försenade starten en smula, har Reza bara gott att säga om Karlskogahem. – Läget är helt perfekt för oss, mitt i centrum. Dessutom har samarbetet med Jan Eriksson på Karlskogahem fungerat bra. Fotograf Magnus Wahman