Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Snabbfixat Sista-minuten-skafferi.
Hemlagat Spisa med Lisa Välkommen ut i Lisas kök!
Hemlagat Fridas matkärlek Frida Ronge inspirerar o
ss till nordiskjapansk mat.
Hemlagat Bästa grilltipsen Från rub till efterglöd
.
Hemlagat Midsommarmixat Klassiskt med ny fräschör.
/ Recept forts. 4. Gremolata: Gör gremolatan unde
r tiden pajerna är i ugnen. Riv vitlöken och blanda samman med finhackad persilja, rivet citronskal och olivolja. Smaka av med salt. 6. Toppa de nygräddade pajerna med lite gremolata och servera. (Pajerna går också bra att servera kalla. ) Rökt makrill med gurka, ägg & matjessmör Den här matiga lilla salladen med rökta smaker serveras smidigt och vackert i glas. 8 små port / ca 10 min ½ varmrökt makrill eller ca 150 g varmrökt lax, plockad 4 ägg, löskokta ½ ask smörgåskrasse 1/3 gurka 1 huvud hjärtsallad r iven pepparrot efter smak Matjessmör 50 g smör 1 msk spad från matjessillsinläggning (kan uteslutas) salt 1. Bryt salladsbladen i bitar och fördela i 8 små glas. Lägg skivad gurka, ägghalvor samt plockad fisk i varje glas och toppa med klippt krasse. 2. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Vispa ner matjesspadet och krydda med salt. 3. Häll det ljumna smöret över salladen precis innan servering och toppa med finriven pepparrot. Midsommarceviche på knäckebröd Fisk och knäckebröd är verkligen en midsommarrätt. Gör en fräsch ceviche med svenska sommarsmaker! 4 små port / ca 30 min 4 00 g lax, torsk eller kummel 1 liten morot 1/3 gurka ½ knippe rädisor 1 dl finhackad dill 1 dl finhackad gräslök ½ dl citronsaft ½ dl ättika, 12% ½ dl olivolja 1 tsk socker 1 tsk salt gott knäckebröd till servering 1. Fisken: Putsa fisken och skär den i tunna skivor tvärs över fibrerna. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked och skiva sedan gurkan tunt. Lägg fisken på ett fat tillsammans med gurkan, finhackad morot och tunt skivad rädisa. 2. Rör samman ättika, citron, olja samt salt och socker. Ringla detta över fiskfatet och låt stå i ca 20 minuter i rumstemperatur. Ju längre den står, desto mer tillagad blir fisken. 3. Blanda ner hackad dill och gräslök och smaka av med salt och peppar. 4. Fördela cevichen på knäckebröd och servera genast. Tunnbrödstortilla med gräddfilsdipp Smakrik ost och örtig potatis mellan tunnbröd blir matigt tillsammans med en frisk dipp på stenbitsrom. 12 bitar / ca 20 min Tunnbrödstortilla 4 mjuka rektangulära tunnbröd 1 msk smör 3 –4 dl grovriven smakrik ost, t ex västerbotten, präst-, kummin- eller cheddarost ½ kruka gräslök ½ kruka dill 1 dl finhackad persilja 4 kokta potatisar salt och peppar Dipp 2 dl gräddfil ½ burk rom (40 g) t ex stenbitsrom ½ kruka gräslök nymalen svartpeppar rivet skal från ½ citron 1. Tortilla: Mosa potatisen. Fördela ost, mosad potatis och finhackade örter på två av tunnbröden. Krydda med salt och peppar. Lägg på de övriga som lock och tryck till. 2. Smält smör i stekpanna och stek på medelvärme tills tunnbröden fått fin färg och osten smält. Skär i trianglar. 3. Dipp: Rör om i gräddfilen och häll den i en vid skål. Toppa med rom, hackad gräslök, rivet citronskal samt nymalen svartpeppar. 4. Servera: Servera genast med tunnbrödstortillan och låt alla ta en klick gräddfilsdipp på sin tallrik. Somrig potatissallad med dill- & myntadressing Klassiska smaker av senap och dill får sällskap av fräsch mynta och pigga ärtskott. 4–6 port / ca 25 min Sallad 1 kg färskpotatis eller små delikatesspotatisar 3 dl gröna ärtor (kokta) 1 knippe rädisor 50 g ärtskott Dressing 1,5 msk pressad citronsaft 3 msk finhackad dill 1 dl hackad mynta 5 msk olivolja 1,5 tsk dijonsenap ½ tsk salt 3 tsk honung 1. Koka potatisen i saltat vatten. 2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen i en glasburk med lock och skaka noga tills dressingen blandats samman. 3. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Blanda ärtor, rädisor och nykokt potatis med dressingen och toppa med ärtskott. 4. Servera salladen varm eller rumstempererad. 40 Hemlagat
Hemlagat Sött med finess Galette, glass & annat sö
tt som toppar sommaren.
Hemlagat Sommardrinken Rabarber i glaset, tack!